מחאת MeToo# (ארכיון) (צילום: רויטרס, חדשות)
קמפיין #metoo חדש | צילום: רויטרס, חדשות

תגובתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שתהה למה המתלוננת נגד המועמד לבית המשפט העליון ברט קוואנו לא התלוננה עד עכשיו הובילה לקמפיין רשת חדש עם התגית #whyididnotreport (#למהלאהתלוננתי) שבו עשרות נשים וגברים שהותקפו מינית מסבירים למה הם לא התלוננו. הקמפיין החל לצבור תאוצה גם בישראל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ישראלים רבים לקחו חלק במיזם וחשפו את המקרים והסבירו למה לא התלוננו עם התגית #לאהתלוננתי. "כי לא הבנתי מה קרה לי", הסבירה גולשת ישראלית. "הייתי בת 16 וחשבתי שזה באשמתי, שאני הבאתי את זה על עצמי כשיצאתי עם בחור בן 25 ו"זרמתי". לקח לי כמה שנים עד שנפל לי האסימון שלא אני בחרתי בסיטואציה ושהיא נכפתה עליי בכוח. והיה שם כוח. שעשיתי את מה שיכולתי להתנגד אבל לא באמת היה לי סיכוי".

"מאז #לאהתלוננתי כי מה יחשבו ומה יגידו עליי", הוסיפה. "גם #לאהתלוננתי על עשרות מקרים של נגיעות, לטיפות, טפיחות ואמירות פוגעניות שקשורות לאיך שאני נראית כי בדרך כלל הוא היה גבר מבוגר, מנהל או מפקד או עם יכולת להשפיע על החיים שלי, ואני לרוב נעלמתי דום וחששתי מה יהיה אם רק אפתח את הפה. היום אני יודעת שאני ממש לא לבד".

גולשת אחרת סיפרה: "כי ידעתי שיש לנו עוד שנת לימודים מלאה לעבור אחד לצד השניה. כי הוא היה הבמאי בהפקת התיאטרון שכולם חיכו לה ואני מפיקה, ולמרות שהתחננתי לא הסכימו להעביר אותי להפקה אחרת. כי זה היה או לשתוק או לוותר על כל צ'אנס להגיע שוב לבית הספר בכיתה י"ב, אחרי שנים של הצטיינות".

גם גברים שהותקפו חשפו תקיפות שחוו בעברם. "וול, כי הוא היה המורה שלי, כי הייתי ילד חרדי בן 14 וכי גם ככה אף אחד לא היה מאמין לדברים כאלה על הרב בישיבה", כתב גולש אחר. "ובכלל, לקח לי יותר מ-14 שנים לפתוח את זה. אה, וגם כי לבנים קצת קשה להגיד שהם נאנסו".