היערכות ניכרת ודריכות בפתח תקווה לקראת ההפגנה השבועית באזור ביתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט: למרות קביעתה של המשטרה כי לא ניתן לקיים את ההפגנה בכיכר גורן אלא להעתיקה לפארק פתח תקווה תחת רישיון, חלק ממארגני ההפגנה קוראים ברשתות החברתיות לכל המשתתפים להגיע לכיכר גורן כרגיל.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המשטרה הציבה מחסום בכניסה לעיר על מנת לבדוק את הנכנסים לעיר: נהגים שסיפרו כי הם בדרכם להפגנה עוכבו לתשאול. שניים ממארגני המחאה, מני נפתלי ואלדד יניב, עוכבו על ידי השוטרים - ומאות מפגינים התקבצו מול משרדי המשטרה על מנת לדרוש את שחרורם. המפגינים נעמדו על המדרכות, לא הפריעו לתנועה, וחלקם זעקו: "גם אני מני נפתלי".

המחסום בכניסה לפתח תקווה (צילום: חדשות 2)
המחסום בכניסה לפתח תקווה | צילום: חדשות 2

עורך הדין דניאל חקלאי עדכן כי מני נפתלי עוכב עוד בטרם התחילה ההפגנה: "הבנתי שאלדד יניב קורא למפגינים להתמקם מול תחנת משטרת פתח תקווה ברחוב שטמפפר בעיר. אני בדרכי לתחנת המשטרה כדי לייצג את מני נפתלי". המשטרה, לדבריו, חסמה את כל הכניסות לכיכר גורן ומאות שוטרים פרושים לצד מחסומים רבים.

התנה את עדותו בחסינות. מני נפתלי (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
עוכב לחקירה. מני נפתלי | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

בג"ץ דחה את העתירה לביטול ההפגנות

המפגינים שקוראים להגיע לאזור טוענים כי החלטת המשטרה להזיז את ההפגנה ולדרוש רישיון אינה סבירה. בבג"ץ הוחלט לא להתערב לפי שעה בהחלטת המשטרה, שנערכת בכוחות מתוגברים. אתמול הגישו מובילי ההפגנות מני נפתלי, דוד פלמר וישי הדס יחד עם התנועה לאיכות השלטון עתירה נגד המשטרה והעירייה, ובה גם בקשה למנוע מהמשטרה לקבל כל החלטה על קבלת ההכרעה בעתירה.

העתירה למעשה מבקשת מהמשטרה והעירייה לקיים את את ההפגנות גם ללא קבלת רישיון עבורן. התנועה ביקשה מבית המשפט מתן צו על תנאי היורה למשטרה לחזור בה מהחלטתה לאסור על קיום ההפגנות במתחם גנים בעיר. פקודת המשטרה מגדירה אסיפה הדורשת רישיון רק כשמתקבל קהל לשמוע הרצאה בנושא מדיני ובפתח תקווה, לטענת העותרים, מדובר בעניין ערכי נורמטיבי.

נדרש רישיון להפגנות? (צילום: חדשות 2)
נדרש רישיון להפגנות? | צילום: חדשות 2

שלשום מחק בג"ץ את העתירה שדרשה להכריז על ההפגנות מול ביתו של היועץ המשפטי לממשלה לא-חוקיות בשל העובדה שהן מתקיימות ללא בקשת רישיון. לדברי השופטים, העובדה כי המשטרה שינתה את עמדתה באומרה כי לאור השינויים בהיקף, אופי ומשך ההפגנות יש להזיז את מיקומן ולדרוש מהמארגנים לבקש רישיון לקיימן.

במשטרה הבהירו כי בקשת המפגינים תישקל בחיוב. עוד הוסיפו כי בעבר פנו לשני פעילים בולטים בארגון ההפגנות כדי למצוא חלופות אפשריות למיקום ההפגנות, אך טרם נענו. לדברי המשטרה, "שינוי מקום ההפגנות כאמור ישקף איזון ראוי בין חופש המחאה של המפגינים לבין זכויותיהם של היועץ המשפטי לממשלה, משפחתו, שכניו ותושבי השכונה".

בעבר אישרה המשטרה לקיים הפגנה אחת לחודש בקרבת ביתו של מנדלבליט ובשאר השבתות בקניון "גנים" בעיר. העותר - מ"מ ראש העיר ואחראי הביטחון בעיר, צדוק בן משה - טען כי המתווה כבר אינו מתאים וכן כי הן פוגעות באיכות חייהם של תושבי העיר בכלל, וברגשות התושבים הדתיים בפרט בשל חילול השבת בהן.