ישיר: אלפים במשכן הכנסת (צילום: Hadas Parush \ פלאש 90)
אלפים במשכן הכנסת | צילום: Hadas Parush \ פלאש 90

משעות הבוקר מגיעים אלפי אזרחים לרחבת הכנסת בירושלים, בכדי לחלוק כבוד אחרון לשמעון פרס, נשיאה התשיעי של מדינת ישראל. אזרחים רבים, בהם כאלו שהכירו את פרס באופן אישי, חולפים על פני ארונו של אחד המדינאים הבולטים בתולדות ישראל, ועוצרים לרגע אחד בכדי להיזכר באיש שהיה בחייו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

ענבר, תושבת באר שבע, הגיעה למשכן הכנסת עם ילדיה. היא ציינה כי חשוב לה ללמד את ילדיה על מורשתו של הנשיא לשעבר. "אני חושבת שאפשר 'לתווך' לילדים את הנושא", אמרה בשיחה עם חדשות 2 Online. "סיפרתי להם על ההיסטוריה ועל התכונות שלו. למרות שהוא נכשל לאורך הדרך, הוא המשיך והתאמץ. זה לקח חשוב בעיניי".

ארונו של פרס בכנסת (צילום: Hadas Parush \ פלאש 90)
ארונו של פרס בכנסת | צילום: Hadas Parush \ פלאש 90

"פרס הצליח לגעת בכולם ללא כל קשר לגיל", הוסיפה ענבר. "היה לו חוש בסיסי. הוא עשה זאת בחזון הפוליטי שלו וגם באנושיות בתחושה עמוקה של צדק".
דברים ברוח דומה אמרה אזרחית אחרת, שהכירה את פרס עוד מימיו כיו"ר מפלגת העבודה. "היתה לי הזכות להכיר אותו בצעירותי, למרות שתמיד אמרנו שהוא הצעיר מבין כולם", סיפרה. "אף פעם לא היה בו כעס, רק נשמה גדולה. הציבור ראה את זה רק כשהפך לנשיא".

8.7 מיליון ישראלים (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

"נושא השלום הוא נושא עצוב", ציינה. "אבל מלאכתו של שמעון היא ברוח הענקים שהוא היה האחרון בהם. כל רגב כאן, הוא חלק מהעשייה של שמעון וחבריו שאינם איתנו עוד".

הארון במשכן הכנסת (צילום: Hadas Parush \ פלאש 90)
הארון במשכן הכנסת | צילום: Hadas Parush \ פלאש 90

מלבד אלו שהכירו את פרס בחייו, היו גם כאלו שהגיעו לבירה בכדי להיפרד ממנהיגם הנערץ. "עוד מימיו הראשונים ברפ"י נקשרתי אליו", סיפר אחד מהם ליד הארון. "אהבתי אותו ועקבתי אחריו כאזרח מן השורה ולא כאיש מפלגה. עקבתי אחרי מעליליו גם במשברים הכי גדולים שלו וגם בהישגים שלו בדרך החתחתים שבה שהוא הלך. הערכתי אותו מאוד".