מיכל, בת 28, היא אחות מוסמכת שהחלה ללמוד בתחילת השנה קורס מתקדם ברפואה דחופה בביה"ס לסיעוד של ביה"ח בילינסון. היא הייתה אז בחודש תשיעי והופתעה לגלות שמדיניות המוסד לא תאפשר לה לצאת מהכיתה באמצע השיעור כדי להניק את התינוק שעוד רגע ייוולד. "יש עניין של תכנון, ובתקופה שיולדים אי אפשר להיות בכיתה", אמרו לה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

למיכל התברר שבית הספר לסיעוד של בית החולים בילינסון אוסר באופן גורף על הנקה לא רק בשיעורים עצמם, אלא גם מחוץ לכיתות, במרחבים הציבוריים. לדברי ההנהלה, הם אפשרו את זה במשך שנה שלמה, והניסיון הזה - נכשל.

"קודם כל, התינוקות, מטבעם, גדלים ובמשך הזמן הם פשוט תפסו את כל המרחב הציבורי", טענה אילנה מרגלית מנהלת המוסד, שהוסיפה כי בשנה שהתבצע הניסוי כל המרחב הציבורי של הסטודנטים נתפס והייתה הדרה של כל הסטודנטים האחרים. "לאחר שנה בחנו את הנושא והחלטנו לא לאפשר להניק".

המדיניות בבילינסון, היא שההנקה מותרת רק בהפסקות, ורק בחדר הנקה מבודד. החצר, הלובי, המסדרונות, ולמעשה כל המרחבים הציבוריים - אסורים להנקה. למרות שמיכל מניקה היום בכל מקום ציבורי אחר, דווקא בבית הספר לסיעוד לא התאפשר לה.

"לצערי נאלצתי לעזוב את הלימודים, זה אומר שאני אוכל לחזור ללימודים רק בעוד שנה וחצי, רק כשייפתח הקורס הבא, וזה עצוב לי שככה נאלצתי לסיים", היא אומרת. חשוב להדגיש שהחוק לא מחייב את בתי הספר לסיעוד לאפשר הנקה במרחבים הציבוריים, אבל אחיות רבות טוענות - אם השינוי לא יתחיל משם, אז מאיפה כן.

תגובת בית החולים בילינסון: "מנהלת בית הספר לסיעוד ניסתה לאזן בין פניות סטודנטים שחשו אי נוחות סביב הנושא לבין צורכי האימהות. אנו מאפשרים לאימהות לצאת מהשיעורים על מנת להניק. בחודשים הקרובים ייפתחו שמרטפייה וחדר הנקה חדשים"