הלווית הבנות, היום (צילום: חדשות 2)
הלווית הבנות, היום | צילום: חדשות 2

"רק שלשום דיברתי איתן, הן אמרו שהן מוכנות לבית הספר": יממה לאחר התאונה הקטלנית בכביש 66 בה מצאו את מותן שתי האחיות רותאג' ורנין עזאמטה, בנות 11 ו-12, אביהן, מופיד, מתקשה לעכל את ממדי האסון.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"לפני פתיחת שנת הלימודים דיברתי איתן", סיפר האב, שחי בנפרד מאמן של הבנות. "הן אמרו שהן מוכנות לביה"ס והכל תקין. הבשורה שנפלה עלינו מאוד קשה, מאוד קשה לי להתמודד עם זה. זה מאוד מצער מה שקרה. יהיה קשה להתמודד עם האובדן".

אמן של שתי הבנות שנהרגו עדיין מאושפזת במחלקה לטיפול נמרץ במצב קשה אך יציב. לדברי מנהל המחלקה, פרופ' ירון בר-לביא, "הבנות לא היו חגורות בזמן הנסיעה. לו היו חגורות, המצב היה אחר. אנחנו מקבלים הרבה פצועים מאותו כביש דמים", הוסיף.

"זה כביש מאוד מסוכן, לא יכולתי לעשות כלום חוץ מלהאט"

הנהג שהיה מעורב בתאונת הדרכים הקטלנית שחזר היום את רגעי האימה על הכביש, וטוען בראיון לחדשות 2 Online כי זו אינה הפעם הראשונה שתאונות קטלניות כאלה מתרחשות בציר הזה.



"הכביש הזה מאוד מסוכן, והתאונות האלה חוזרות על עצמן", מספר חדוי כהן ממגידו שנהג ברכב שהיה מעורב בתאונה. "אני יודע שיש תוכנית לפיתוח הכביש והקמת מעקה הפרדה שיימנע תאונות שכאלה, אבל לצערי זה לא קורה".

לדברי הנהג, שעדיין מאושפז במצב בינוני בבית החולים רמב"ם בחיפה, הוא הבחין מרחוק ברכב המתקרב אליו. "ראיתי רכב שמתחיל לסטות ימינה ואז שמאלה, לכיוון הנסיעה שלי", שחזר. "לא היה לי מה לעשות מלבד להאט את מהירות הנסיעה, ואז הרכב נכנס בי. בזמן אמת ראיתי רק את הנהגת מולי, אבל הבנתי שהיו עמה ברכב גם שתי בנות, שלצערי קיפחו את חייהן".

עם קבלת הבשורה המרה על מותן של האחיות, נערכה הנהלת בית הספר "אלכרמה" בחיפה, בית הספר בו למדו הבנות, ליידע את כל הנוגעים בדבר לרבות משרד החינוך ועיריית חיפה. כבר אמש התכנסו צוותים מיוחדים מטעם מערכת החינוך והרווחה בעיריית חיפה , נציגי משרד החינוך והנהלת ביה"ס וגיבשו תכנית להתמודדות נפשית של התלמידים עם האובדן.

הנהג שנפגע משחזר את התאונה, היום
נהרגו בתאונה. רותאג' ורנין עזאמטה | צילום:



צוותים טיפוליים ובהם פסיכולוגים ,שירותי הרווחה, מטפלות המערך המסייע, יועצות ביה"ס והצוות החינוכי בביה"ס התייצבו בביה"ס כבר משעות הבוקר המוקדמות ויחד עם צוות המורים מעניקים תמיכה נפשית לתלמידי ביה"ס. תלמידים שאובחנו כטראומתיים טופלו באופן אישי.

שירותי הרווחה מטעם עיריית חיפה מלווים את המשפחה מהרגע שבו נודע על האסון הכבד שפקד את המשפחה.