מערת הנטיפים, השבוע (צילום: ליאור כהן, רשות הטבע והגנים)
מערת הנטיפים, השבוע | צילום: ליאור כהן, רשות הטבע והגנים

תגלית מרהיבה נחשפה לאחרונה במהלך עבודות בנייה סמוך להרי ירושלים - מערת נטיפים ענקית שנשמרה מחוץ ליד אדם במשך אלפי שנים. מיד לאחר הגילוי, הוזעקו למקום אנשי רשות הטבע והגנים שיחד עם חוקרי המרכז לחקר מערות חוקרים וממפים את המקום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אורי נווה, סגן מנהל מחוז מרכז ברשות הטבע והגנים סיפר בשיחה עם חדשות 2 Online על חשיפת המערה. "מדובר במערה גדולה באופן יחסי שנמצאה במסגרת עבודות פיתוח באזורי הרי ירושלים, אנחנו ממפים אותה כעת ומנסים להבין עד כמה היא גדולה", הוא אומר. "במידה והיא תימצא כראויה לשימור, נפעל לשמור עליה".

לדברי נווה, ישנם רמות שונות של שימור - ועל אנשי רשות הטבע והגנים להחליט בקרוב האם המקום ראוי לפתיחה למבקרים או אם יש רק לסגור ולמנוע את פגיעתו. "אנחנו כרגע בודקים מה העתיד המתאים למערה הזאת מבחינת השימור עליה. החוק מגן ואוסר לפגוע במערות", הוא מוסיף.

ברשות הטבע והגנים מדגישים כי הכניסה למערה מסוכנת ואסורה לציבור בשלב זה. נטיפים וזקיפים הם תופעות קרסטיות המתרחשות מתהליכי המסת סלעי גיר לאורך שנים. למערות מסוג זה ישנה חשיבות במשק המים האזורים הרריים מאחר ובחלקן זורמים מים המופיעים במעיינות.