רק 1,300 עזבו מרצון, מתקן חולות (ארכיון) (צילום: דורית יורדן דותן, חדשות)
מבקשי מקלט (צילום ארכיון) | צילום: דורית יורדן דותן, חדשות

יו"ר ועד שכונת התקווה וחבר מועצת העיר תל אביב יפו, שלמה מסלאוי, שיגר היום (חמישי) מכתב לשר לביטחון פנים גלעד ארדן, במחאה על שחרורם של 58 מסתננים ממתקן סהרונים. "אין לתאר את תחושת הייאוש שאחזה בנו למשמע ההודעה הזו", כתב לו. לדבריו, העובדה כי נאסר עליהם להגיע לשבע ערים, בהן גם תל אביב, אינה מרגיעה את תושבי שכונות דרום העיר: "אין לנו צל של ספק שאותם מסתננים יצטרפו לאלפי אחיהם המציפים את שכונות הדרום וזורעים אימה בקרב התושבים".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"בשבוע האחרון היטלטלנו בין ייאוש לתקווה, בין תחושת פחד לתחושת הקלה - איננו יכולים עוד", כתב מסלאוי. "אנו זקוקים לך שתעשה סדר, ותראה את מצוקתם של תושבי דרום תל אביב. אנו מפצירים בך, כמי שאמור על אכיפת החוק והסדר בישראל, להפעיל את כל כובד משקלך ולאכוף בכל האמצעים האפשריים את האיסור על המסתננים להגיע לתל אביב".

"אנו מבקשים כי ניידות ופקחים יסיירו בשטח, וידאגו להרחיק את כל מי שאין לו אישור לשהות בשכונה", דרש חבר המועצה במכתב. "אנו תקווה כי ממשלת ישראל תמצא פתרון בעתיד הקרוב, ותדאג לגירושם של כל המסתננים מישראל".

אמש החלה המדינה לשחרר את מאות המסתננים שהיו כלואים במתקן סהרונים. השחרור החל לאור החזרה הפומבית של רואנדה ואוגנדה מההסכם לקלוט את המסתננים שיגורשו מישראל, ולאחר שהמדינה הבינה שבית המשפט לעולם לא יאפשר לה להחזיק אפריקנים בכלא ללא הגבלת זמן מבלי שתהיה מדינה שניתן לגרש אליה.

בשלב הראשון שוחררו לאלתר 58 מסתננים, מתוך 230 הכלואים במתקן. אותם משוחררים יוגבלו גיאוגרפית כך שיורשו לעבוד ולהתגורר בכל מקום בארץ למעט בבני ברק, תל אביב, פתח תקווה, ירושלים, אילת, נתניה ואשדוד, שם נמצאים ריכוזי האפריקנים הגדולים ביותר. לאחר מכן הצפי הוא שיחל שחרור הדרגתי של שאר האפריקנים בהתאם להחלטת משרד הפנים. כלא סהרונים הוא כלא שנבנה עבור מהגרים בלתי חוקיים והשוהים בו הם האנשים ששהו במתקן חולות שסירבו לקבל את המענק ולעבור למדינה שלישית.