שביל אופניים. כדאי להתחיל להקפיד (צילום: Suman Bhaumik, 123RF)
שביל אופניים. כדאי להתחיל להקפיד | צילום: Suman Bhaumik, 123RF
רוכבים על אופניים ברחבי תל אביב? הזהרו: עיריית תל אביב הודיעה כי החל מספטמבר הקרוב תחל באכיפת חוק האופניים, ותכשיר עשרות פקחים עירוניים במטרה לצמצם את הפגיעה בהולכי רגל ולשמור על הפרדת סוגי הדרך השונים. במסגרת האכיפה המוגברת, רוכבים שייתפסו עוברים על חוק האופניים יקבלו קנסות של עד 1,000 שקלים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ביוני ויולי תפעל העירייה ליידוע הציבור בדבר תחילת החוק ואכיפתו, באוגוסט תתבצע אכיפה באמצעות רישום אזהרות בלבד, ובספטמבר תיכנס האכיפה באמצעות דוחות באופן מלא. במסגרת החוק שאושר תבוצע אכיפה במדרכות, בשבילי אופניים, בנתיבים שסומנו כשבילי אופניים, באזורים שהנסיעה בהם הוגבלה למהירות מרבית של 30 קמ"ש, בשבילים המיועדים להולכי רגל וסומנו בתמרור וכן במעברי חצייה.

האיסורים שייאכפו על ידי פקחי העירייה כוללים, בין היתר, איסור נסיעה על המדרכה ברחוב בו קיים שביל אופניים; איסור נסיעה על המדרכה לרוכבי אופניים חשמליים ברחוב בו הוגבלה הנסיעה ל-30 קמ"ש ושלא סומן בו שביל אופניים; איסור לחצות במעבר חצייה ברכיבה; ואיסור הליכה של הולכי רגל על נתיב המיועד לאופניים.

הקנסות שיחלקו פקחי העירייה יהיו בסכומים הנעים בין 100 ל-1,000 שקלים. כך, למשל, רכיבה על מדרכה ללא שביל אופניים תגרור קנס של כ-100-250 שקל, ושימוש באוזניות בזמן הרכיבה יעלה 250 שקלים. פקחי העירייה יאכפו גם עבירות של הולכי רגל, כך שהולכי רגל שייתפסו הולכים בנתיב אופניים יקבלו קנס של 500 שקלים.

"מדרכות העיר נועדו בראש ובראשונה להולכי הרגל", הבהיר ראש עיריית תל-אביב-יפו, רון חולדאי, "אנו מבצעים מאמץ הסברתי כדי להדגיש שהמדרכות אינן הפקר. אנחנו שמחים שהאופניים הפכו לאלטרנטיבה אמיתית לרכב הפרטי וכלי תחבורה שמיש וזמין, אך עם זאת לא ניתן להשלים עם תופעות של נסיעה פרועה המסכנת את הולכי הרגל. אנו משקיעים רבות בסלילת שבילי אופניים ופיתוח תשתיות ובקרוב תתווסף גם אכיפה כנגד נסיעה בניגוד לחוק".