עד עכשיו גרמו עבודות הרכבת הקלה בתל אביב בעיקר לשיבושי תנועה ופקקים, אבל עתה נראה שגם בנייני מגורים בעיר עלולים להיפגע מהעבודות. בניין הסמוך לעבודות הרכבת הקלה בתחנת אלנבי בתל אביב פונה הבוקר (רביעי) מדייריו, מחשש לפגיעה ביציבות הבניין - כך נודע לחדשות 2 Online. חלק מהדיירים התרעמו על ההתראה הקצרה והצורך לנטוש את ביתם למשך שלושה שבועות.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

הבניין, ברחוב יהודה הלוי 55, צמוד לאתר עבודות הרכבת הקלה, בו מתבצעת החפירה של תחנת אלנבי. דייריו סבלו מנזקים עוד בטרם קיבלו את ההודעה המפתיעה בשבוע שעבר, בה נכתב שהחברה המבצעת את הפרויקט נת"ע דורשת מהם לעזוב את ביתם למשך שלושה שבועות ולהשתכן במלון. בנוסף לעלויות המלון וארוחת הבוקר המסופקת במקום, התחייבה חברת נת"ע להעניק לדיירים פיצוי כספי בגין הימים בהם לא ישהו בביתם ופיצויים נוספים אם ייגרם נזק.

חלק מהדיירים זעמו על ההתראה הקצרה ועל הדרך בה העניין נעשה. "הם דפקו על הדלת והביאו לי מסמך לחתום עליו בלי יותר מדי הסברים", סיפר לחדשות 2 Online יעקב שטיינברגר, קשיש המתגורר בקומה השלישית. "הודיעו לי לפני חמישה ימים שעליי לעזוב את הדירה. בשבילי זה ממש לא פשוט לעשות את השינוי הזה. הם עברו בדירות והשאירו מכתבים לחתום עליהם, ואני כל פעם מבקש הסברים ולא מקבל. הם רוצים שאחתום שאני מוותר על כל סכום ואני לא יודע איפה הם יהיו אם ייגרם כאן נזק כבד".

"מבקש הסברים ולא מקבל". שטיינברגר (צילום: עזרי עמרם)
"מבקש הסברים ולא מקבל". שטיינברגר | צילום: עזרי עמרם

"לא יודע מה יישאר מכאן בתום העבודות"

בחברת נת"ע אומרים כי במקרה ויש חשש ולו קטן לפגיעה בתושבים, הם לא מוכנים לקחת את הסיכון, ועל כן נאלצו לפנות את דיירי הבניין. על כך שטיינברגר מוסיף: "אני יודע שהמבנה הוא מסוכן, הוא היה רעוע עוד לפני שחפרו ממש צמוד לבניין. גם הדפיקות הרגילות עם פטיש אוויר קטן גורמות לבית שלי לרעוד ולרצפות לצאת ממקומן. אני לא יודע מה יישאר מכאן בתום העבודות".

דיירת נוספת המתגוררת עם שותפים באחת הדירות טענה כי הכל נעשה בהפתעה גדולה. "הם אמרו שכולנו חייבים לצאת מהבניין כי הוא מסוכן. הם הודיעו לנו את זה פחות משבוע מראש. הם דפקו בארבע אחר הצהריים, ובמקרה אחת השותפות הייתה בבית והודיעו לה שאנחנו צריכים לעזוב ל-21 יום. היינו קצת בשוק".

"ההסדר שהוצע הוא או 650 ש"ח ליום ונצטרך למצוא מקום לישון בו או לקחת את המלון שאותו הם מציעים ולקבל 150 ש"ח להוצאות נוספות מדי יום", היא הוסיפה. "זה לא נוח, אבל זה מה שיש. אם אני אצטרך למשל פתאום להוציא משהו מהדירה, אצטרך לעשות את זה בתיאום מראש".

נת"ע: "לא ניתן לבנות בשיטת ה'יהיה בסדר'"

מחברת נת"ע נמסר כי נדרש לבצע במקום קידוח בעומק של 30 מטרים, במרחק של כמטר מהבניין. הקידוח כולל הנפה לגובה רב של כלובי ברזל שאורכם כ-40 מ' והטמנתם באדמה, דבר שמצריך טווח בטיחות. על מנת להימנע מכל סיכון בטיחותי במהלך העבודה באותו מקטע, פנתה נת"ע לדיירי הבניין ולבעלי העסקים המצויים בקרקע הבניין, וקיבלה את הסכמתם להתפנות מהבניין עד לסיום הביצוע באותו מקטע.

לצורך הפינוי, התחייבה נת"ע בפני אותם דיירים למימון מלא עבור השהות והלינה בבית מלון ולחלופין פיצתה אותם בסכום חד פעמי. כמו כן, נת"ע תעמיד לרשות הדיירים נציגים שיידעו לתת מענה ופתרון מידי לכל בעיה בכל זמן השהות בבית המלון ועד לחזרה לשגרה מלאה בביתם. בתקופת העבודות תבצע נת"ע בקרה על יציבות הבניין באמצעות מערכת ניטור.

"מדובר בעבודות תשתית מורכבות ביותר המתבצעות בסמוך למבנה מגורים ישן המיועד לשימור", אמר יהודה בר-און, מנכ"ל נת"ע. "בכל מקום בו יהיה צל של ספק בנוגע לבטיחות התושבים, עבורנו לא יהיה ספק. לא ניתן לבנות פרויקט שכזה בשיטת ה'יהיה בסדר'. אנו מצטערים על אי הנוחות שנגרמת לאותם דיירים שנדרשו להתפנות ונפעל להקל עליהם על מנת ששגרת החיים שלהם תישמר ככל שניתן".

לפניות לכתב: AzriA@ch2news.co.il

הצטרפו לדף הפייסבוק של עזרי עמרם