אין תמונה
ניצול השואה יוסף בכר

השפלה בערב יום השואה: יוסף בכר, בן 88, הוא ניצול שואה ששרד את זוועות מחנה הריכוז ברגן בלזן. בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה בכר הגיע, כמו כל שנה, להיכל התרבות בנס ציונה לטקס הזיכרון כדי לכבד את בני משפחתו שאיבד בתופת באירופה. הוא איחר לתחילת הטקס בשתי דקות ולטענתו בשל כך נמנעה כניסתו למקום על ידי המאבטחים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"באתי לעצרת כהרגלי, אני ניצול שואה בעצמי שמשתתף כל שנה בעצרת לזכר המשפחה שלי שנספתה בשואה", סיפר בכר לחדשות 2 online. "אני עצמי שרדתי את ברגן בלזן. הגעתי בשמונה ושתי דקות, אני לא איש צעיר ואני לא יכול לרוץ כמו פעם. בכניסה לא רצו להכניס אותי".

בכר הוסיף כי "עמד מישהו בכניסה שלא נתן לי להיכנס. החתן שלי, שהיה כבר בפנים, ביקש ממנו שיכניס אותי כי אני ניצול שואה ואדם מבוגר, והוא ענה 'בשום אופן לא, אנחנו לא מכניסים מאחרים, אלו ההוראות'. החתן שלי ביקש לצאת מהטקס, ואמר לי כנראה שאין מה לעשות ושאני אלך הביתה, וכך חזרתי כלעומת שבאתי".

"מדוע התנצלו בפניו רק אחרי שהסיפור התפרסם?"

הסיפור פורסם בעמוד הפייסבוק של העמותה לעזרה מיידית לניצולי השואה וזכה לתהודה רחבה ברשתות החברתיות. הבוקר, בעקבות הפניות הרבות לעירייה, התנצלו הגורמים שארגנו את הטקס בפני בכר.

מהעמותה לעזרה מיידית לניצולי השואה נמסר כי הגיעו אליה מאות תגובות נזעמות בעקבות חשיפת האירוע. "מעניין לציין שהם לא הגיעו אליו להתנצל למחרת יום השואה, או יום לאחר מכן, אלא רק הבוקר - לאחר שהוצפו במאות תגובות נזעמות במהלך הלילה בעקבות חשיפת הסיפור בעמוד הפייסבוק של העמותה", אומרת תמרה מור, מנכ"לית העמותה, שכל חבריה פועלים בהתנדבות למען הניצולים.

מעיריית נס ציונה עצמה נמסר בתגובה: "ראשית אנו מתנצלים ומצטערים על המקרה. לעניין המקרה עצמו, העצרת החלה באיחור, בשעה 20:07, כדי לאפשר למאחרים לתפוס מקום באולם ואז דלתות האולם ננעלו. איש לא פגש את מר יוסף בכר בכניסה לאולם. אם מישהו מטעם העירייה היה פוגש אותו בוודאי שהיו מכניסים אותו".

הבוקר (שלישי) נפגשו מנכ"ל קריית התרבות ומארגנת העצרת עם מר בכר בביתו, הביעו את התנצלותם וצערם על המקרה ועל עוגמת הנפש שנגרמה לו. ראש העיר הורה לממונים על הטקס ללמוד את הלקח ולאפשר השארת דלתות פתוחות לניצולי שואה גם אחרי תחילת העצרת, באופן שלא יפריע למהלכה".

גולשים המעוניינים לסייע לניצולי שואה במצוקה מוזמנים לפנות לעמותה באמצעות עמוד הפייסבוק או בדואר אלקטרוני לכתובת: help1945@gmail.com