נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין סייר היום (שלישי) ב"ארץ המנזרים", אתר התיירות החדש והשאפתני שבנהר הירדן, יחד עם ראשי הכנסיות בארץ. "מדובר בצעד חשוב לבניית גשרים בין העמים", הצהיר הנשיא במהלך הביקור.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

במהלך הסיור ביקר הנשיא, יחד עם השר לשיתוף פעולה אזורי צחי הנגבי, מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף כמיל אבו רוקון ובכירים נוספים, בכנסיה הפרנציסקנית אשר שופצה ופונתה ממוקשים, ובאתר הטבילה "קאסר אל יהוד". את הביקור סיימה הפמליה בשיחה בכנסיית סנט ג'ון. "פיתוח האתר יהיה צעד חשוב לבניית גשרים בין עמים ודתות", אמר ריבלין. "הוא יהפוך את חזון דו הקיום למציאות של שיתוף פעולה בין ישראלים, ירדנים ופלסטינים, ובין נוצרים, מוסלמים ויהודים."

הפרויקט יטיב עם כלכלת ישראל". ריבלין במה (צילום: מארק ניימן / לע"מ, חדשות)
הפרויקט יטיב עם כלכלת ישראל". ריבלין במה | צילום: מארק ניימן / לע"מ, חדשות

"ארץ המנזרים" הינו פרויקט רחב יריעה לקידום התיירות באזור המנזרים והכנסיות הנטושות במרחב נהר הירדן, סמוך לאתר הטבילה, שם על פי המסורת הטביל יוחנן המטביל את ישו ואת מאמיניו. בשלוש השנים האחרונות מקדם הנשיא את הרחבת היקף התיירות המגיעה לאזור ופיתוח האתרים למבקרים מהעולם כולו. האתר, שהפך בעל חשיבות דתית והיסטורית לנצרות, פותח ושוקם לקראת פתיחתו למבקרים. כחלק ממהלך זה נעשו פעולות לפינוי המוקשים שהונחו בשנות השבעים אשר מנעו את הכניסה למרחב הכנסיות.

מאז ביקורו הראשון באזור שנת 2015, פעל ריבלין בקרב ראשי הכנסיות לקידום הפרויקט, בין היתר באמצעות פגישות עם מנהיגי העולם הנוצרי. כשבוע לאחר ביקורו פגש הנשיא את האפיפיור פרנציסקוס בוותיקן והציג את הפרויקט גם לו. הכוונה היא למסור את המנזרים, שהיו עד כה בלתי נגישים, לבעליהם הנוצרים לשם שיקומם ופתיחתם עם השלמת הליך פינוי המוקשים בסוף שנת 2019. בכך יהפוך האזור לאתר עליה לרגל עבור צליינים מרחבי העולם.

האתר פותח בשיתוף האפיפיור פרנציסקוס (צילום: מארק ניימן / לע"מ, חדשות)
האתר פותח בשיתוף האפיפיור פרנציסקוס | צילום: מארק ניימן / לע"מ, חדשות

״ארץ המנזרים היא ארץ של תפילה וקדושה. ארץ של עולי רגל שבאו מרחוק כדי להתקרב לאלוהים", אמר הנשיא בביקורו. "אך זו גם ארץ שמלחמה בעברה פצעה וחילקה אותה. אנחנו משקיעים כיום משאבים רבים כדי לשקם את האתר, ולהחזיר את המנזרים לכנסיות שאליהן הם שייכים, על מנת שצליינים נוצרים ואנשים מאמינים מרחבי העולם, יוכלו לשוב ולבקר באתר. זהו חלק ממחויבותה העמוקה של ישראל לחופש דת."

"העלייה במספר עולי הרגל תיטיב עם כלכלת ישראל כשם שהיא תיטיב עם הכלכלה הפלסטינית", המשיך. "לנגד עיני אני רואה את עולי הרגל הנעים מהצד הישראלי לצד הירדני, ולהיפך. זו בדיוק התועלת ההדדית אשר אנו חייבים לשאוף אליה. כי חברים, יותר מהכל, לא נגזר עלינו לחיות יחד, נועדנו לחיות יחד."

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו