הנחת היסוד הידועה לכולם היא שבספורט בנים טובים יותר מבנות. מילדות זה ברור לנו שהבנים חזקים יותר, מהירים יותר וגם קופצים גבוה יותר ורחוק יותר. בבדיקה מיוחדת הפגשנו בין ספורטאים צעירים בשלל ענפים, נשים וגברים, באותו גיל, על מנת לבחון האם מה שהורגלנו אליו מאז ומעולם אכן מבוסס על הנחות מדעיות מוצקות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

גל קדמון, בת 18 מלהבים, התמודדה מול גל ארד, בן 18 מרמת גן, במספר ענפים כדי להשוות את הביצועים שלהם. בין הענפים שנבדקו: ריצה, קפיצה ואף תרגיל שבוחן צריכת חמצן מרבית. על אף שגל הבת השיגה תוצאות מעולות כשלעצמה שמאפיינות ספורטאית ברמתה, גל הבן ניצח אותה בכל המדדים.

"הפערים המשמעותיים מתחילים לקרות אחרי גיל ההתבגרות ובשלב הצמיחה המואצת", מסביר מולי אפשטיין, המנהל המדעי של הוועד האולימפי. "ברגע שאתה מתקרב לגיל של המפץ ההורמונלי הגדול, הטסטוסטרון אצל הבנים והאסטרוגן אצל הבנות, אז מתחיל להיווצר הפער הגדול. הרבה שרירים אצל הבנים לעומת השומן אצל הבנות".

מדוע קיימים הבדלים בין המינים בספורט? (צילום: החדשות)
מדוע קיימים הבדלים בין המינים בספורט? | צילום: החדשות

כפי שהסביר אפשטיין, הפערים בתוצאות נעוצים בהבדלים ההורמונליים, ובעיקר בהורמון המין הזכרי, הטסטוסטרון, שמקפיץ את מסת השרירים. למרות שגל הבת רזה מאוד, אפילו רזה מגל הבן, אחוזי השומן בגופה הם כמעט פי 2 מאשר בגופו, ומסת השרירים שלה קטנה בהרבה. גם פה, כמובן, ההבדל טמון באבולוציה.

אך למרות העליונות הבולטת של גל הבן, יש לא מעט מרכיבים בספורט שבהן נשים לא נופלות מגברים, אפילו ההפך, ביניהם גמישות, יציבות, דיוק, אסטרטגיה, משמעת, יכולת למידה ושיפור, וכל מה שקשור ליכולות מנטליות, ריכוז, ועוד.