האם מצות באמת משמינות יותר מלחם? צפו (צילום: רויטרס, חדשות)
הכנת מצות, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

בחג הפסח כידוע אסור לאכול חמץ. ישנם המקפידים על הלכה זו באופן מחמיר ביותר, מנקים את הבית בדקדקנות ונמנעים מאכילה של כל מה שיש בו סיכוי, ולו הקטן ביותר להימצאות חמץ, ומנגד ישנם רבים אחרים שאינם מקפידים על כך. תוצאות סקר שנערך על ידי מכון המחקר "מדגם" והתפרסם במסגרת מדד השלום החודשי של אוניברסיטת ת"א והמכון הישראלי לדמוקרטיה חושף את המספרים שעומדים מאחורי ההקפדה על ההלכה הזו בחברה הישראלית כיום, החל משלב הניקיונות ועד המכירה במקומות ציבוריים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מתוצאות הסקר עולה כי רוב הישראלים היהודים מקפידים לנקות את הבית שלהם לקראת חג הפסח מכל חמץ. בסך הכול קצת יותר מ-63% מהמשיבים אמרו שהם יקפידו על כך ואילו כמעט 37% אמרו שהם לא מתכננים לנקות את ביתם מחמץ לקראת חג הפסח המתקרב.

לגבי נושא אכילת החמץ מחוץ לבית מתברר כי יש אנשים שאומנם לא יקפידו לנקות את ביתם מכל חמץ לפני החג, אך יקפידו על אוכל כשר לפסח גם מחוץ לבית. 67.3% ענו שהם יקפידו לאכול רק אוכל כשר לפסח גם מחוץ לבית ואילו 32.7% ענו שלא יקפידו על כך.

אומנם אחוז היהודים מקרב הישראלים בארץ שמקפידים על אכילת אוכל כשר לפסח במהלך החג הוא בהחלט גבוה, אך מסתבר שבנוגע לסוגית המכירה במקומות ציבוריים מדובר בסוגיה יותר שנויה במחלוקת. כך על השאלה האם יש לחייב מסעדות ובתי קפה לא להגיש חמץ בפסח, כמעט 60% ענו שלא, בעוד שקצת פחות מ-40% טענו שיש לחייב את מקומות הבילוי בציווי ההלכתי.