בספארי נערכים במלוא המרץ לחג הפסח, מפשילים שרוולים לקרצף - ומרגילים את החיות למצות: לא רק מספר המבקרים הרב מצריך היערכות מיוחדת, אלא גם הצורך להעלים את החמץ. כשבועיים לפני החג מטפלי הספארי ברמת גן החלו להחליף את מזונם של חלק מבעלי החיים שיעברו מלחם למצות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המטפלים מדגישים כי הלחם - או המצות - הם רק תוסף מזון עבור הקופים, שרוב תזונתם מתבססת על פירות וירקות: את הלחם הם מקבלים בדרך כלל בבוקר, רק כדי שהמטפלים יבחנו מקרוב את צורת האכילה שלהם ויוכלו לאבחן את מצבם על פי דרך אכילתם.

"כאשר המצות מגיעות ההתרגשות בקרב הקופים אדירה, ולכן מדובר בהעשרה יוצאת מן הכלל", מספרים בספארי. "הם שמחים ומתרגשים כמו מכל מזון חדש או משחק מיוחד שהמטפלים מכינים עבורם".

קוף אוכל מצה (צילום: גדעון מרקוביץ)
צילום: גדעון מרקוביץ

על תקן "שואב החמץ": הפיל יוסי

לצורך שינוי התזונה הזמין הספארי מראש 5 קילוגרם של מצות עבור הקופים, הפילים ובעלי החיים בפינת החי. החלפת המזון נעשית בשל האיסור על חמץ - "בל ייראה ובל יימצא" - במקומות ציבוריים.

"אנחנו מבקשים מהמבקרים לא להאכיל את בעלי החיים שלנו", הוסיפו בספארי. "כמות המזון שלהם מדודה ומתאימה בדיוק לצרכיהם. גם אם מדובר במזון שהם נוהגים לאכול, אסור להגזים. זה עלול לגרום להשמנה, כאבי בטן, מריבות בתוך הקבוצה וגם לפגיעה ממשית בבעל החיים". 

ומה קרה ללחם שנותר לפני החג? בספארי העבירו את השאריות ליוסי, הפיל הגדול ביותר מכל הפילים בגני החיות בעולם. יוסי מתמודד עם החמץ בקלות, מכיוון שהוא מסוגל לאכול שמונה כיכרות לחם ביום.

בספארי גם ניקו ביסודיות את חצרות בעלי החיים, הבריכות ובתי הלינה. עונת האביב גוררת גם התרגשות רבה בספארי מכיוון שמדובר בתקופת ההמלטות, בה גורים רבים מסתובבים בגן ובשטח הפתוח.

בין היתר, מסבירים בספארי, ניתן לצפות בעדר אנטילופות הקאנה העצום ובמספר רב של נקבות שנמצאות בשלבי הריון מתקדמים. גם הסייחים הקטנים של הזברות, העופרים של צבאי התומסון ועגלי קובוס המים והגנו וגור הבבון החדש שנולד לבבונית הג'ינג'ית סהרה, בחצר קופי הבבון.

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il