בפרויקט מיוחד ומרגש נפגשים רקדני להקת המחול בת שבת עם בנות הלוקות בתסמונת רט - המכונות "מלאכיות הדממה". אוהד נהרין שפיתח את שפת המחול גאגא בה הרקדנים ממציאים את המחול בתנועה מוביל את המפגשים הללו מדי שנה ומאפשר לבנות להרגיש ולו לשעה שגופן רוקד.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המפגש של רקדני הלהקה והבנות (צילום: איתי רזיאל)
המפגש של רקדני הלהקה והבנות | צילום: איתי רזיאל

תסמונת רט היא הפרעה נוירו-גנטית התפתחותית שאינה תורשתית המופיעה בעיקר בקרב בנות. התסמונת מתאפיינת בהתפתחות לכאורה תקינה בשלבי החיים המוקדמים שאחרי מופיעות מגוון הפרעות: איבוד יכולת הדיבור, אובדן יכולות השימוש בידיים, הפרעות בהליכה, נשימה לא סדירה וקשיי עיכול. הלוקות בתסמונת מתקשרות עם הסביבה בעזרת עיניהן. הן פעילות, חיוניות ומלאות שמחת חיים ומסיבה זו מכונות בחיבה ברחבי העולם "מלאכיות הדממה".

"לבנות הרט קשה מאוד להרפות את הגוף וזה סוג של טיפול עבורן", סיפרה הדס, אמא של גפן שמשתתפת בפרויקט. שמוליק, אבא של הדר שמשתתפת בפרויקט סיפר שכשהדר נפגשת עם הרקדנים של בת שבע משהו משתחרר אצלה. אוהד נהרין ציין שההצעה שלהם לרקוד דרך שפת הגאגא שהמציא יכולה להיות מאוד משמעותית עבור הבנות.

"אנחנו יכולים לנצח את הדממה של הבנות" (צילום: איתי רזיאל)
"אנחנו יכולים לנצח את הדממה של הבנות" | צילום: איתי רזיאל

"אנחנו יכולים לנצח את הדממה של הבנות, את התסכול שלהן, את העולם שנכפה עליהן", אמרה סיגל הרץ תירוש מנכ"לית העמותה לתסמונת רט. "אנחנו יכולים להעניק לילדות המקסימות האלה עתיד. מחקר היום - תרופה מחר".

ביום ראשון האחרון התקיים אירוע התרמה "רוקדים עם מלאכיות הדממה" בהיכל אומנויות הבמה בהרצליה בהשתתפות אנסמבל בת שבע, יוני רכטר, רועי בר נתן, רן שמואלי ומסעדת הבית התאילנדי. כל ההכנסות של הערב ילכו לקידום המחקר למציאת תרופה לבנות שלוקות בתסמונת.

ליצירת קשר עם הכתבת: avivitm@ch2news.co.il