אזריה ומשפחתו (צילום: פלאש 90 / מרים אלסטר)
אלאור אזריה בבית הדין הצבאי בקריה | צילום: פלאש 90 / מרים אלסטר

הגולשים מתנגדים להרשעת אזריה: ניתוח נפח השיח ברשת ביום הכרעת הדין העלה כי חל גידול במספר הדיונים והפוסטים שעלו בנושא, בהשוואה לימיה הראשונים של הפרשה. מניתוח הנתונים שבוצעו על ידי מחלקת המחקר של Buzzilla המתמחה בניטור וניתוח שיח חברתי, עולה כי הדיונים אתמול ברשת כללו קללות ואיומים על שופטים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

מניתוח השיח ברשת עולה כי 81% מהגולשים התנגדו להרשעתו של סמל אזריה, על אף החלטת בית הדין הצבאי אמש. ב-Buzzilla מציינים במהלך היום הדיונים ברשת היו סוערים למדי, כשנרשם ממוצע של 56 תגובות ו-43 משתתפים בכל דיון בנושא. פוסטים עלו בעניינו של אזריה גרפו יותר מ-500 לייקים לדיון.

מלבד זאת צוין כי השיח היה מתלהם למדי, וכלל קללות ואיומים על השופטים במשפטו של אזריה. בשיח בעמודי ימין מובהקים כמעט ולא נמצאו פוסטים שתמכו בהרשעה. עוד טוענים ב-Buzzzilla כי התמיכה באזריה זהה לשיעורי התמיכה שנצפו בשבוע הראשון לפרשה.

נתונים: Buzzilla (צילום: פלאש 90)
נתונים: Buzzilla | צילום: פלאש 90

"בפחות ממחצית מהדיונים נמצאה קריאה לחנינה", הסבירה מרב בורנשטיין, מנהלת אסטרטגיה ומחקר בחברת Buzzilla. "לא כי רק 42% מהציבור חושבים שהוא ראוי לחנינה, אלא חלק טוענים כי הוא כלל אינו אשם ולכן קוראים לגשת לערכאה גבוהה יותר ".

התמיכה בהרשעה נובעת מהטענה כי החייל באמת עבר על החוק, תוך התנגדות לשימוש בקריאות כגון ה"חייל של כולנו" או ה"ילד של כולנו". באשר למתנגדים להרשעה - לא ניתן היה לזהות סיבות מנומקות לכך. יחד עם זאת, נצפה שיח משמעותי שטען כי זו בושה לצבא ולמדינה וכן קריאות לא להתגייס כי הצבא אינו מגבה חיילים שלוחמים.