כבר חמש שנים ששי ראשוני חולה במחלת ה-ALS שהותירה אותו משותק לחלוטין, אילם ומונשם, אך זה לא מנע ממנו להשתתף גם השנה במרתון תל אביב. בשנה שעברה הוא השתתף במקטע של 2 ק"מ, אך היום (שישי), בזכות התגייסותם הנדיבה של חברים רבים - הצליח ראשוני להשלים את המרתון במלואו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

ראשוני, אלוף-משנה במילואים, משמש כיו"ר עמותת "פרס לחיים" והשתתף בעברו במרתונים רבים, ואף השלים את תחרות "איש הברזל" לא פחות משלוש פעמים. כעת, במסגרת העמותה בראשה הוא עומד, הוא פיתח מודל פרסים ייחודי ובו מוענקים פרסים לחוקרים שהצליחו למצוא טיפולים פורצי דרך למחלת ה-ALS - מחלה חשוכת מרפא שמעט מאוד ידוע עליה.

אחרי חודשיים וחצי של אימונים ועשרות אנשים שרצו לידו ודחפו אותו בכיסא הגלגלים, הצליח ראשוני ופמלייתו להשלים את המרתון המלא לאחר 5.5 שעות. יחד עם ראשוני רצו גם רון דרמון, שסיים במקום ה-26 בתריאטלון באולימפיאדת ריו, המדליסטית האולימפית יעל ארד, חברי הכנסת עופר שלח ואילן גילאון, שנסע ליד ראשוני על הקלנועית, ועוד מפורסמים נוספים.

ראשוני והפמלייה שליוותה אותו במרתון
ראשוני והפמלייה שליוותה אותו במרתון | צילום:

ראשוני היה נחוש להשתתף גם השנה במירוץ, אך מכיוון שהדרך היחידה שלו לתקשר עם סביבתו היא באמצעות תזוזת האישונים, והעובדה שהוא מרותק לכיסא גלגלים ומחובר מכונת הנשמה - ההשתתפות דרשה היערכות לוגיסטית מורכבת.

בסופו של דבר, השתתפותו של ראשוני התאפשרה בין היתר בזכות התגייסות אדירה מצד המשטרה וההפקה של המרתון, שהקלו על הקבוצה של ראשוני לבצע עצירות רבות לצד הדרך כדי לשתות, לאכול ואף התירו להסיע לצדו של ראשוני את המטפל הפיליפיני שמלווה אותו.

"בלתי אפשרי היא לא עובדה, אלא גישה", כתב ראשוני בדף הפייסבוק שלו בתום המרתון. "בלתי אפשרי היא זמנית, היא כלום אם אתה מוקף אנשים נפלאים. זכיתי. תודה לכל אחד ואחת".