כבר חודש וחצי שי', תלמיד כיתה ה' מבית ספר יסודי בראשון לציון, לא הולך לבית הספר, זאת לאחר שחברו ללימודים הכה אותו, ואף גרם לפציעתו. להוריו סיפר שהאלימות הפיזית ממנה הוא סובל נמשכת כבר שנה, אך כשפנו הההורים להורי הילד המכה - נענו באטימות. גם פנייה להנהלת בית הספר לא הניבה תוצאות, ואף גררה תגובה פוגענית מצד המפקחת.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הוריו של י' החלו בבירור הנסיבות, ולאחר שגילו שילדים נוספים נפלו קורבן לאלימות בכיתה החליטו לפנות להנהלה. בתחילה הילד המכה הושעה מבית הספר, אך לאחר מכן חזר ללימודים בעוד י' המפוחד נשאר בבית ונאלץ להפסיד מבחנים. "הילד הזה מסתובב בכיתה וצועק לכל הילדים שהוא ירצח אותם", מספרת גילה, אימו של י'. "במשך שנה ניסינו לחזק את הבן שלנו לתת לו כלים להתמודד עם ילדים שמציקים לו, לא עשינו מזה עניין ולא פנינו לגורמים, אבל הילד כבר לא יכול יותר להתעלם".

ההורים חסרי האונים פנו למפקחת של משרד החינוך, אך בפגישה עם מנהלת בית הספר והמפקחת שהוקלטה על ידם, נשמעת המפקחת כשהיא מנסה להטיל את האשמה על בנם וטוענת כי מדובר בילד רגיש ולכן תגובתו עוצמתית יותר משל ילדים אחרים. "הסיפור של הרגישות של הבן שלך קיים, לפני הסיפור של מכה כזו או אחרת ועוצמת התגובה נובעת מהמצב הרגשי שלו. כי ילד אחר שחוטף מגיב אחרת", הסבירה המפקחת.

"כבר שנה שאנחנו מנסים ללמד אותו לעבור על זה הלאה ולא להתרגש, וככה גם המפקחת הציעה שנעשה, אבל זה בדיוק מה שהוביל אותו למצב שהוא היום", הסבירה גילה. "רשמנו אותו לחוג הגנה עצמית, הוא סוגר את עצמו מהעולם הוא מגן על עצמו, וכל זאת בגלל המכות שהוא חוטף". ל', אמא לילדה נוספת בכיתה, הוסיפה גם היא כי דבריה של המפקחת חמורים מאוד. "אף ילד לא צריך לחטוף מכות לא משנה אם הוא עדין או לא, הילד יושב חודש וחצי בבית ואף אחד לא מרים את הכפפה לעשות משהו".

"יכול להיגמר באסון"

"יש פה ילד שהוא אלים באופן שיטתי שהוא אגרסיבי", הוסיפה ל'. "המערכת עצמה היא קלוקלת. אם הטיפול שלהם היה מיידי וקשוח זה לא היה קורה. ואיך אנחנו כהורים לילדים בכיתה לא יודעים בכלל על המקרים האלו? רק כשהתחלנו לדבר על זה בקבוצת הוואטסאפ של ההורים עלו כל הסיפורים מהילדים והבנו שמדובר פה גם על הילדים של כולנו. זה יכול פעם הבאה להיגמר באסון".

למרות שהובטח להוריו של י' כי תצורף סייעת לילד האלים שתגיע עמו לכיתה, שלושה שבועות עברו מאז וטרם הגיעה הסייעת, וי' עדיין בבית, מפחד להגיע לכיתה.

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: מדובר במריבה בין שני חברים, וכתוצאה מכך שניהם הפסיקו להגיע לבית הספר. בעקבות הטענות ההדדיות הוקמה ועדה בינמקצועית, שכללה אנשי מקצוע מהמחוז ומהרשות המקומית. בזכות הפעולות שנעשו תלמיד אחד חזר ללימודים, וכעת נעשות פעולות נוספות כדי להשיב את התלמיד השני. יודגש, כמו כן, שנעשים מאמצים כדי לאשר סייעת עבור התלמיד.

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il