פועל בניין (צילום: פלאש 90 גילי יערי)
אילוסטרציה | צילום: פלאש 90 גילי יערי

שיעור התאונות בענף הבנייה גבוה ביותר מ-50% מתוך כלל התאונות הקטלניות במשק, עשרות נהרגו בשנה החולפת - ועל הענף מפקחים רק אנשים ספורים: אלה הנתונים המדאיגים למדי אליהם נחשף ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת) כשקיבל תשובה לשאילתה שהגיש לממשלה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בתשובה שהגיש לחנין השר המקשר בין הממשלה לכנסת, יריב לוין, נמסר כי בענף הבנייה שבמסגרתו מועסקים כ-200 אלף עובדים, קיימים 17 מפקחים בלבד. במהלך שנת 2015 נהרגו 34 עובדים בתאונות שהתרחשו בענף הבנייה, ובסך הכל - על פי נתוני המוסד לביטוח לאומי - נפגעו 3,139 עובדים בענף.

"התשובה לשאילתה היא מקוממת", אמר ח"כ דב חנין. "השאלות הופנו לשר הכלכלה וגם אם שר הכלכלה מתמקד במתווה הגז ובהטבות לטייקונים, הוא עדיין נושא באחריות גם לעובדים, גם לבטיחות שלהם וגם לסוגיה הקשה של תאונות העבודה בכלל ותאונות העבודה בענף הבניין בפרט. אם שר הכלכלה לא מתפנה אפילו להשיב לשאילתה בכתב בנושא כזה, שנוגע לחיי אדם, הוא אינו ראוי להמשיך בתפקידו".

שכירים מרוויחים פחות (צילום: פלאש 90 נתי שוחט)
אילוסטרציה | צילום: פלאש 90 נתי שוחט

"התמונה המצטיירת מהתשובה היא תמונה קשה גם מבחינת הנתונים", הוסיף חנין. "הרבה תאונות - מעט פיקוח. אמשיך לקדם את הצעת החוק שלי המחייבת שקיפות של נתוני תאונות העבודה, שוועדת השרים לענייני חקיקה התנגדה לה לאחרונה, אבל טרם הובאה להצבעה במליאת הכנסת".

בחודש שעבר חשפנו כי רק חקירות בודדות מבין עשרות תאונות העבודה הקטלניות התגבשו לכדי כתב אישום. מסמך שהגיע לידי חדשות 2 Online הצביע על הפער הגדול בין התיקים שנפתחו בגין גרימת מוות ברשלנות באתרי הבנייה בישראל לבין העמדתם של האחראים לדין.

הנתון הממוצע מצביע על כ-30 הרוגים בתאונות עבודה מדי שנה באתרי בנייה. הנתונים בשנים 2010-2015 חושפים כי בחמש השנים הללו יחד הועמדו לדין 11 מעסיקים בלבד.