לרגל יום האישה הבינלאומי החל היום (שלישי), ביקשנו מנשים מובילות בתחומן בחברה הישראלית לשאת עיניים בתקווה - ולספר לנו על "דבר אחד שהן היו עושות אחרת במדינה". אלו התשובות של הנשים החלוצות מתחומי העשייה המובילים של החברה.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"לא לעריכת דין". שקד
"לא לעריכת דין". שקד | צילום:

איילת שקד שרת המשפטים, הדגישה את חשיבות קידום הנשים בהייטק. "מערכת המשפט היום, ואני מאוד גאה בזה, מובלת על ידי נשים: נשיאת בית משפט העליון, שרת המשפטים, מנכ"לית משרד המשפטים, מנהלות במחוזות הפרקליטות וגם נציבת הביקורת על הפרקליטות. במשרד המשפטים יש המון נשים מנהלות ובמערכת המשפט יש מעל 50% שופטות, והמערכת הזאת היא מאוד שוויונית ואני מאוד גאה לעמוד בראשה.

בקריירה הקודמת שלי, כשעבדתי בהיי טק, למדתי הנדסת חשמל ומדעי המחשב: היינו מעט בנות בכיתה, ובחברה שעבדתי בה היו בסך הכל 13% נשים. רק רבע ממקצועות הטכנולוגיה מאוישים על ידי נשים, ויש לנו עוד הרבה לאן להשתפר. זה מתחיל בחינוך בבית הספר: אני מאוד שמחה ששר החינוך דוחף את התלמידים ללמוד 5 יחידות מתמטיקה. לכן אני אומרת: נשים יקרות, לא לעריכת דין - לכו להיי טק".

פיוטרקובסקי: "לא לוותר על קולן של הנשים"
פיוטרקובסקי: "לא לוותר על קולן של הנשים" | צילום:

למלכה פיוטרקובסקי, מראשי הרבניות בציונות הדתית חשוב במיוחד שילובן של נשים בשיח ההלכתי. "אני מקווה, מאחלת ואפילו מתפללת למעורבות הרבה יותר רחבה ועמוקה של נשים בשיח הציבורי בכל תחום שיש לו השפעה על חיי הפרט במדינת ישראל. יש לי עניין גדול שנשים ייכנסו לשיח ההלכתי, שקובע גורלות לא רק לנשים ששומרות מצוות אלא לכלל הנשים. אני מניחה שיישמע קולן הייחודי של הנשים שיודעות תורה והלכה בסוגיות כמו הליכי גיור, אופיה של השבת במדינת ישראל ועוד סוגיות משמעותיות בחיים של כולנו. 

אסור לוותר על קולן הייחודי של נשים, כי כולנו יוצאים נפסדים מזה. אז יהי רצון שיותר בחורות צעירות יבינו שהן יכולות, ירצו ויחד עם זה יהיו מסוגלות לשאת את עול השירות הציבורי ולהצטרף לקולות רבים שפועלים לתיקון עולם".

התקווה של שרייר: יותר אמפתיה
התקווה של שרייר: יותר אמפתיה | צילום:

ננה שרייר, בעלת מסעדת ננוצ'קה בתל אביב אומרת כי "אילו יכולתי לשנות משהו בעולם הזה, אז קודם כל הייתי מבטלת את האדישות והייתי מפתחת את השריר שגורם לנו לאמפתיה והזדהות עם כאבם של האחרים. הייתי תמיד מזכירה בכל בוקר לכולם שאושר אמיתי וצרוף בא רק שאנחנו מיטיבים עם האחר".

"לחדש את מפעל ההזנה". פיירברג?
"לחדש את מפעל ההזנה". פיירברג? | צילום:

מרים פיירברג, ראש עירית נתניה שמה בעדיפות ראשונה את ילדי ישראל. "כמי שכיהנה במשך שנים כמנהלת מנהל החינוך והרווחה, בראש סדרי העדיפויות נמצאים ילדי ישראל. מה שהייתי רוצה לשנות זה את מספר התלמידים בכיתה ללא יותר מ-30 ילדים, ולחדש את מפעל ההזנה על מנת שכל ילדי ישראל יוכלו לאכול ביחד ארוחת צהריים מזינה". 

הזמרת ריף כהן מביעה תקווה כי בעתיד, ישתנה היחס לנשים לפני ואחרי לידה. "צריך לעזור לנשים אחרי לידה, במיוחד נשים עצמאיות. לתת לגבר חופשת לידה קצת יותר ארוכה משבוע, כי הוא זה שיכול לעזור לנשים אחרי הלידה. לעודד לשיקום אחרי לידה שלפחות 10 ימים ושזה לא יהיה כל כך יקר. ואם אפשר שזה יהיה כמו מדינות אחרות בעולם, שהרופא שעוקב אחר ההריון הוא זה שיהיה בזמן הלידה ויעקוב גם אחרי הלידה כדי לקחת אחריות על מה שהוא עושה".

ארנת כהן ולירון זייד השתתפו בהכנת הידיעה.