בית המשפט העליון בירושלים, ארכיון (צילום: פלאש 90, יוסי זמיר, חדשות)
בית המשפט העליון | צילום: פלאש 90, יוסי זמיר, חדשות

בית המשפט העליון נחשב בעיני רבים למעוז השמירה על זכויות מיעוטים ושוויון הזדמנויות, אבל מתברר שערכים נעלים אלה אינם בהכרח ערובה לטעם טוב. מודעת דרושים שפורסמה היום (ראשון) בעמוד הטוויטר של הרשות השופטת עוררה תגובות ותהיות - התכונה או הכישור היחידים שצוינו בה כדרישה נגעו למוצאם או למצבם הגופני של המועמדים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

"לביהמ"ש העליון דרוש\ה מתמחה המשתייך\כת לאוכלוסייה הערבית (לרבות העדה הדרוזית והצ'רקסית) או שאחד מהוריו\ה נולד באתיופיה או שהוא אדם עם מוגבלות", נכתב במודעה. גם אם המודעה ודאי אינה בלתי חוקית, ומטרתה - מתן ייצוג הולם לאוכלוסיות שהופלו או מופלות לרעה - מובנת וחשובה, הרי שהאופן שבו נוסחה לא מצטיין באלגנטיות יתרה.

מודעת הדרושים
מודעת הדרושים | צילום:

ממערכת בתי המשפט נמסר בתגובה: "הציוץ שפורסם בחשבון 'דוברות הרשות השופטת' הבוקר מתייחס לתקן התמחות בבית המשפט העליון אשר מיועד עבור אחת משלוש האוכלוסיות אשר הוזכרו. זאת בהתאם לסעיף 15א(א) לחוק שירות המדינה (מינויים), התשי"ט-1959, הקובע חובת ייצוג הולם לאוכלוסיות האמורות:

'15א(א): בקרב העובדים בשירות המדינה, בכלל הדרגות והמקצועות, בכל משרד ובכל יחידות סמך, יינתן ביטוי הולם, בנסיבות הענין, לייצוגם של בני שני המינים, של אנשים עם מוגבלות, של בני האוכלוסיה הערבית, לרבות הדרוזית והצ'רקסית, ושל מי שהוא או שאחד מהוריו נולדו באתיופיה (בחוק זה - ייצוג הולם)'.

כפי שניתן להיווכח, נוסח הדברים נלקח מתוך הוראת החוק האמורה".