בספטמבר האחרון נחשף בחדשות 2 Online אודות הקרב שהתחולל על הנצחתו של הנער אלעד ריבן ז"ל, צופה האש בן ה-16 שנספה באסון הדליקה בכרמל לפני כארבע שנים כשיצא כמתנדב לסייע לכוחות הכיבוי וההצלה. הבוקר יושמה בשטח פשרה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

העימות בעיר החל לאחר שעיריית חיפה הנציחה את שמו של ריבן ז"ל באולם ההנצחה בבית יד לבנים בעיר, לצד שמה של תת ניצב אהובה תומר שנספתה באסון. באולם ההנצחה מונצחים אנשי כוחות הביטחון בני העיר. ההחלטה על הנצחתו באופן זה של ריבן, שאינו מוגדר כחלל כוחות הביטחון, נעשתה שלא על דעת ארגון יד לבנים ששלח מכתב איום חריף שבו דרש מהעירייה להסיר את הכיתוב.

הבוקר (ראשון) הגיעה לסיומה המחלוקת בין ארגון יד לבנים ועיריית חיפה, לאחר ששמו של הנער הוסר מאולם ההנצחה לחללים בבית יד לבנים בחיפה. בהסכמת אמו של אלעד, צביה ריבן, הוחלט כי הספרייה המחודשת בבית יד לבנים העירוני תיקרא על שמו. בכניסה אליה הוצב שלט זיכרון שבו מתנוססת תמונתו של הנער.

"אינני אשת מדון"

"התחושה מעורבת - אכזבה ששמו של אלעד יוסר מקיר ההנצחה, אך מנגד הנצחתו בספרייה היא מכובדת", אמרה ריבן לחדשות 2 Online. "הכתם נשאר על הקיר, הכתם הוא כתם של הבדלה בין דם לדם. זו מדינה שדם ילדיה נשפך כמים ועדיין יש הבחנה בין צבעי הדם".

אין תמונה
אלעד ריבן ז"ל

לדברי ריבן, מאבקה להנצחת שמו של בנה נעשה במטרה למצוא פתרון מקובל על כל הצדדים, על אף חילוקי הדעות. "אפשר היה אולי לשבור את המונופול הזה אבל אני חלשה מדי מכדי לצאת לקרבות האלה", סיפרה האם. "גם אלעד נלחם על האדמה הזאת, הוא נלחם להציל חיים, אך לצערי הרב היו משפחות שראו בזה פגיעה בהן".

"אני אינני אשת מדון", הוסיפה ריבן. "אני אדם שמבקש למצוא פתרון של גישור. אלעד קנה את כבודו בדמו, במחיר מלא. מעשיו יישארו לנצח ושמו חקוק בלב רבבות. מטריד אותי אקט ההסרה, של העקירה, זהו אקט זוועתי בעיני אבל לא היה לי מנוס, נתתי את ידי לזה בידיעה שזו פשרה".