מאות עובדים ממפעלי ים המלח, מפעל תרכובות ברום ומפעלים נוספים מהדרום מפגינים היום (רביעי) בצומת בית קמה, במחאה על הפיטורים בקבוצת כיל ובשל מצב התעסוקה בנגב. גם תושבי האזור ואנשי תנועת דרור ישראל הצטרפו למפגינים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בין הנוכחים בהפגנת ההזדהות עם העובדים המפוטרים, שאורגנה ביוזמת ההסתדרות, גם בני ביטון, ראש עיריית דימונה, איציק דנינו, ראש עיריית אופקים, טלי פלוסקוב, ראשת עיריית ערד ושי חג'ג', ראש המועצה האזורית מרחבים.

מכיל נמסר הבוקר עוד לפני ההפגנה כי "ההסתדרות וועד העבדים מנסים לכפות באלימות, כוחנות וברוטליות מסוכנת את שלטון ועד העובדים במפעלים, והם אינם מהססים לפגוע בשגרת חייהם של תושבי הנגב ובטובת רוב עובדי החברה לשם מטרה פסולה ובלתי חוקית זו. ההנהלה תמשיך לנהוג באחריות ובכבוד כלפי העובדים שיאלצו לסיים את עבודתם במפעלים והיא מציעה להם את חבילת הפרישה ופיצויי הפיטורים הטובה ביותר בישראל".

עובדי כיל, ארכיון (צילום: דוברות ההסתדרות)
מפגינים בצומת בית קמה, הבוקר | צילום: דוברות ההסתדרות

"נבעיר את המדינה אם נצטרך"

אתמול הגיעה מחאת עובדי כיל לבירת הנגב, עם כ-2,000 בני אדם שהשתתפו בהפגנה נוספת שאירעה בבאר שבע. יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן הזהיר כי אם לא יימצא בקרוב פתרון למשבר הפיטורים, תכריז ההסתדרות על סכסוך עבודה בדרום הארץ.

המפגינים חסמו צמתים מרכזיים בכניסה לבאר שבע וקראו למדינה לעצור את גזירת הפיטורים בקבוצת כיל, המאיימת להרחיב את מעגל האבטלה בדרום. "אנחנו נאבקים על הפרנסה שלנו מול טייקוני ענק", אמר נפתלי בן הרוש, אחד מעובדי תרכובות ברום. "החברה החליטה לנקום בנו על אישור מסקנות ששינסקי, אבל אנחנו לא נשלים עם זה".

"לא נוכל להישאר בדרום" (צילום: דוברות ההסתדרות)
"לא נוכל להישאר בדרום" | צילום: דוברות ההסתדרות

"אף עובד בהסכם קיבוצים לא יפוטר ואנחנו נגיע לכל מקום בארץ עם העניין הזה וגם נבעיר את המדינה אם נצטרך", הוא הזהיר. "לא נניח לאף אחד להשלים עם פיטורי מאות עובדים בדרום, והמחאה שתהיה כאן עוד לא נראתה במזרח התיכון".