אחרי הסערה, המונים הגיעו לחרמון ונתקעו בפקקים: עומסי תנועה כבדים נרשמו הבוקר (שני) בכביש המוביל לאתר - שנפתח לראשונה העונה. שיירת המכוניות מתחילה סמוך למושב נווה אטיב ונמשכת עד לפתח האתר, לאחר שהקופות נפתחו באיחור.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

הקופות באתר החרמון היו אמורות להיפתח בשעה 7:00, אך בשל הצטברות קרח על הכביש הן נפתחו רק בשעה 8:30. בשבוע שעבר התקבלה ההחלטה הסופית על הורדת מחירי הכניסה לאתר ב-20%, מה שבוודאי סייע להגביר את זרם המבקרים.  

התור בכניסה לאתר, הבוקר (צילום: חדשות 2)
התור בכניסה לאתר, הבוקר | צילום: חדשות 2

בתוך כך, נתונים של השירות המטאורולוגי מאשרים כי הסערה שחלפה שברה שיאי קור בישראל. ההכנות המוקדמות לסופה גרמו לנו לצפות לתופעת טבע בקנה מידה היסטורי ובסוף מתברר כי הסערה אכן הותירה חותם היסטורי עם שבירת שיאי הטמפרטורות בכמה מקומות.

במרום גולן הגיעה הטמפרטורות למינוס 14.2. תחנת המדידה ממוקמת בלוע של הר געש בגובה 950 מטרים, וזה שילוב שמועד לקור קיצוני. בשנה שעברה נרשמה שם טמפרטורה של 13.6- מעלות.

שיא הקור ההיסטורי ששרד עד הסערה האחרונה שייך לתל התנים בבקעת בית נטופה, שם נרשמו 13.7- מעלות בחורף 1950. בשירות המטאורולוגי מזכירים כי לא ניתן למדוד כל פינה בארץ וברור שמדידות בעבר, לו היו מתבצעות, היו עשויות להניב טמפרטורות נמוכה יותר.

גם תל אביב מתהדרת בשיא קור חדש עם 1.5 מעלות בלבד ביום שבת בשעה 7:10 בבוקר.

השלגים שירדו בכפר גלעדי, מטולה וקריית שמונה הדהימו את כולם בשבת בלילה. שלג לא נערם שם מאז שנת 1992, החורף האגדי. פתיתי שלג ירדו במישור החוף והשפלה, באירוע שלא חזר על עצמו מאז שנת 2000.

מלבד כמות של יותר ממטר שלג בחרמון ובמבואותיו, נערמו יותר מחצי מטר שלג בצפון רמת הגולן, ועד 40 סנטימטרים בגליל העליון. שלג ירד גם בכרמל, בעמק יזרעאל, יוקנעם, ונצרת. באזור ירושלים נאספו 5-10 סנטימטרים של שלג. גם בהר הנגב הייתה חגיגה, כשאזור מצפה רמון וערד נצבעו לבן.

רוחות בעצמה של הוריקן נרשמו לכמה שניות במעלה גלבוע, במהירות של 119 קמ"ש בתחילת הסופה. בסולם הרוחות הבינלאומי (בופור) 120 קמ"ש נחשב לסופה טרופית בעוצמת הוריקן בדרגה 1. אבל, ערך זה נמדד לשניות ספורות והרוח השלטת נעה לרוב בין 55 ל 90 קמ"ש - מרשים לא פחות.

יותר ממטר שלג
יותר ממטר שלג | צילום:

נתוני המשקעים מרשימים לא פחות. ברחבי הארץ חודש ינואר עד כה גשום יותר מהממוצע. בכל התחנות, הפער שנפתח בדצמבר היבש הושלם וכעת, נכון לאמצע ינואר, צברנו 120%-200% מהממוצע לתקופה.

בצפון עוטף עזה, עברנו את הממוצע העונתי כולו, עם 388 מילימטרים בבארי, שהם 108% מהממוצע השנתי. במרבית המקומות השגנו 50%-70% מהממוצע השנתי, כמות מכובדת לשלב זה של העונה. הגשם פסק לעת עתה, אך העונה בשיאה ואין ספק כי גשמים נוספים בדרכם אלינו.