"הארכת כהונתו - לא נכונה משיקולים מקצועיים", דנינו (צילום: פלאש 90)
תצהיר במקום פוליגרף | צילום: פלאש 90

פשרה בין היועץ המשפטי לממשלה לבין השר לביטחון הפנים תאפשר שורת מינויים חדשים במשטרה: התנגדותו של וינשטיין לדרישת אהרונוביץ' לקיים בדיקות פוליגרף לקצינים בכירים במשטרה הובילה לכך שהמינויים החדשים נתקעו. כעת נקבע כי מעתה יידרשו קצינים בכירים לחתום על תצהיר לפיו כי לא ביצעו בעברם עבירות שחיתות או מין.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

למרות שדרישת אהרונוביץ' לביצוע בדיקות פוליגרף לא התקבלה, מדובר בשינוי דרמטי במידת הפיקוח על מינויים בצמרת המשטרה. כל קצין בדרגת ניצב משנה ומעלה - בין אם הוא מקודם בתפקיד ובין אם הוא עובר לתפקיד באותה דרגה - יידרש להצהיר בין היתר כי לא קיים מערכת יחסים עם פקוד או פקודה. רק במקרה שיתעורר חשד כי הקצין שיקר, יתקבל אישור להעמידו לבדיקת פוליגרף.

וינשטיין קבע כי למרות שמדובר בתקופת בחירות, ניתן לבצע מספר מינויים דרושים לתפקידים בכירים במשטרת ישראל. בכך נסללה הדרך למינוי מפקד חדש למחוז ש"י, ראש אגף תנועה חדש וראש אגף משאבי אנוש חדש.

כמו כן קבע וינשטיין כי אין מניעה למנות ממלא מקום לתפקיד סמפכ"ל המשטרה במקומו של ניצב ניסים מור, שחשוד בביצוע עבירות מין תוך ניצול יחסי מרות.

היועמ"ש דאז וינשטיין (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
הושגה פשרה. היועמ"ש וינשטיין | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

לפני כשבועיים יזם אהרונוביץ' לראשונה מהלך לביצוע בדיקות פוליגרף לשוטרים בכירים, שמועמדים לתפקידי ניצב ותת-ניצב. בבדיקות היו אמורים להישאל השוטרים הבכירים על עבירות של נקיון כפיים ועבירות מין שביצעו לכאורה במהלך שירותים.

חילוקי הדעות תקעו את המינויים

בשבוע שעבר התכנסה בנושא ישיבת עבודה בלשכתו של היועץ וינשטיין, במסגרתה הוצגו הצעות השר. במהלך הישיבה התגלה כי היועץ המשפטי מסרב להתנות את קידום הקצינים בבדיקות הפוליגרף.

השר לביטחון פנים לא נכח בישיבה, אבל הודיע שהוא לא מתכוון לחתום בשלב זה על מינויים - ובשל כך סבב המינויים הקרוב, שנדרש כדי למלא את מקומם של הניצבים שפרשו לאחרונה, היה תקוע.

בהכנת הכתבה השתתף גיא פלג.