מחאת עובדי כיל הגיעה לבירת הנגב: יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן מזהיר כי אם לא יימצא בקרוב פתרון למשבר הפיטורים, תכריז ההסתדרות על סכסוך עבודה בדרום הארץ. מוקדם יותר הבוקר הפגינו כ-2,000 בני אדם ובהם רבים מעובדי חברת כימיקלים לישראל על כוונת ההנהלה לפטר רבים מעובדיה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

למחאת המפוטרים הצטרפו הבוקר עשרות תושבי באר שבע ובהם גם מספר עובדי עירייה. המפגינים חוסמים צמתים מרכזיים בכניסה לעיר וקוראים למדינה לעצור את גזירת הפיטורים בקבוצת כיל - המאיימת להרחיב את מעגל האבטלה בדרום.

"אנחנו נאבקים על הפרנסה שלנו מול טייקוני ענק", אמר נפתלי בן הרוש, אחד מעובדי תרכובות ברום. "החברה החליטה לנקום בנו על אישור מסקנות ששינסקי, אבל אנחנו לא נשלים עם זה".

"לא נוכל להישאר בדרום" (צילום: דוברות ההסתדרות)
"לא נוכל להישאר בדרום" | צילום: דוברות ההסתדרות

"אף עובד בהסכם קיבוצים לא יפוטר ואנחנו נגיע לכל מקום בארץ עם העניין הזה וגם נבעיר את המדינה אם נצטרך", הוא הזהיר. "לא נניח לאף אחד להשלים עם פיטורי מאות עובדים בדרום, והמחאה שתהיה כאן עוד לא נראתה במזרח התיכון".

אתמול הביע ראש עיריית באר שבע רוביק דנילוביץ' את תמיכתו במאבק העובדים ומתח ביקורת חריפה על התנהלות החברה והממשלה בסוגיה. "הנהלת כימיקלים לישראל וממשלת ישראל מתקוטטות ביניהן על חשבון תושבי הנגב", אמר דנילוביץ'. "במקום זאת, אנו עדים לאדישות ולחוסר אכפתיות. אני קורא הן לממשלה והן להנהלת החברה לישראל להפסיק להשתמש בעובדים כבני ערובה. במקום לשבת יחד ולמצוא פתרונות, אתם גורמים לכך שהתעשייה בנגב תתמוטט".

ראש העיר הביע הזדהות (צילום: דוברות ההסתדרות)
ראש העיר הביע הזדהות | צילום: דוברות ההסתדרות

אתמול קיבלו עשרה עובדים נוספים ממפעלי ים המלח זימונים לשימוע לפני פיטורים, שהודבקו לדלתות בתיהם.  לטענת יו"ר מועצת העובדים במפעלי ים המלח, ארמונד לנקרי, לאחר פיטורי 140 העובדים מתרכובות ברום, מנסה ההנהלה לפטר כ-400 עובדים בכמה פעימות ממפעלי ים המלח.

ביום חמישי האחרון פתחו עובדי המפעל בשביתה לאחר שלדבריהם הנהלת החברה לא נענתה לדרישות ההסתדרות והעובדים, ולא הסירה את האיום בפיטורים. עם זאת, בית הדין קרא להם לשוב לשולחן המשא ומתן. כמו כן, בית המשפט הוציא בשישי צווי מניעה לוועדי העובדים של כיל שלא לקיים הפגנות מול בית הבכירים.

העובדים שובתים זה יותר משבועיים בעקבות שליחת מכתבי זימון לשימוע לפני פיטורים, ואף הקימו אוהל מחאה בסמוך להנהלת המפעל בבאר שבע.