מי תומך בזכויות הלהט"ב? ארכיון (צילום: אלירן חייט חדשות 2)
מי תומך בזכויות הלהט"ב? ארכיון | צילום: אלירן חייט חדשות 2

קהילת הלהט"ב חושפת היום (שני) דוח המציג את המתנגדים והתומכים הגדולים של הקהילה הגאה בכנסת ה-19.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי דוח מחקר עוצמה, שבחן את הפעילות הפרלמנטרית של נבחרי הציבור מיום השבעת הכנסת ועד פיזורה, 55% מחברי הכנסת כשלו בפעילותם למען זכויות הלסביות, ההומואים, הטרנסג'נדרס והביסקסואלים בישראל.

במהלך כהונת הכנסת, כך עולה מהדוח, יזמו נבחריה יותר מ- 30 חוקים שעניינם קהילת הלהט"ב, ואולם רק אחת מהצעות החוק השלימה את הליך החקיקה המלא. "גם כיום עדיין קיימת אפליה בחוק במדינת ישראל נגד קהילת הלהט"ב", מדגישים בקהילה.

מי קיבל ציון לשבח ומי נכשל?

על פי הממצאים העיקריים עולה כי מרצ היא המפלגה המצטיינת מבחינת פעילות למען קהילת הלהט"ב. לציונים גבוהים זכו גם מפלגות חד"ש, העבודה, יש עתיד והתנועה. בתחתית הרשימה נמצאות יהדות התורה, הבית היהודי וש"ס.

לממצאי הדוח המלא - לחצו כאן

ניצן הורוביץ (צילום: פלאש 90)
במקום הראשון: ניצן הורוביץ | צילום: פלאש 90
הדוח מציג גם את חמשת חברי הכנסת המצטיינים ובראשם ניצן הורוביץ (מרצ). שלושת חבריו למפלגה, תמר זנדברג, מיכל רוזין ואילן גילאון גם כן בחמישייה הראשונה, אותה נועל דב חנין (חד"ש). מצטיינת הקואליציה היא ח"כ קארין אלהרר מ"יש עתיד".

הנכשלים, על פי דוח עוצמה, הם חמשת חברי הכנסת מ"יהדות התורה": משה גפני, יעקב אשר, אורי מכלב, מאיר פרוש ומנחם אליעזר מוזס. אורית סטרוק מ"הבית היהודי" ויצחק ועקנין מש"ס גם כן ב"רשימה השחורה".

בדרך למשבר? נתניהו ובנט (צילום: רויטרס)
האחד תמך, השני חסם. נתניהו ובנט | צילום: רויטרס



בנוסף מציינת לשבח האגודה למען הלהט"ב את ראש הממשלה בנימין נתניהו על תמיכתו הגלויה בחוק הפונדקאות, ומנגד מציינת לשלילה את שר הכלכלה נפתלי בנט ש"חסם באופן פעיל חקיקה למען הקהילה בממשלה".

זכתה לציון נכשל: ח"כ סטרוק (צילום: חדשות 2)
זכתה לציון נכשל: ח"כ סטרוק | צילום: חדשות 2



"מצער שההזדמנות שהייתה לקהילת הלהט"ב בכנסת ה-19, לזכות בשוויון זכויות מלא, נתקלה בהתנגדות מבית. מהבית היהודי. מרבית סיעות הקואליציה פעלו לקידום שוויון זכויות ועצירת האפליה כנגד להט"ב אך מפלגת הבית היהודי, בראשו של ח"כ נפתלי בנט, פעלה באופן מכוון כנגד הקהילה באמצעות הטלת וטו על חקיקה בתחום והגשת עררים על כל ניסיון לייצר שוויון זכויות בחוק ולעצור את האפליה נגד קהילת הלהט"ב", אומר עודד פריד, מנכ"ל האגודה למען להט"ב בישראל.