הים התיכון מתכווץ במשך השנים, אבל כל עוד הוא קיים יש - הרבה מה לחשוף ולגלות מתחתיו. ספינת ה"נאוטילוס" ועליה הציוד המשוכלל אמורים לספק תשובות רבות בנוגע לחיים הנמצאים מתחת לפני המים.

הכל התחיל לפני 25 שנה. צוות מומחים עולמי, בראשם פרופסור בוב בלארד, שם לו למטרה למצוא את האונייה המפורסמת בעולם - הטיטניק. הם לא חסכו במאמצים, ושלחו אוניית מחקר עשירה בטכנולוגיה ומצלמות מפותחות עד שהגיע הרגע המיוחל ו"הסוד" שהיה קבור במשך שנים רבות התגלה.

"נאוטילוס": התגשמות חלומם של יורדי הים

השבוע עגנה ספינת ה"נאוטילוס" ועליה צוותו של הפרופסור כאן אצלנו בחיפה. המטרה: לסרוק בפעם הראשונה את קרקעית הים התיכון ולמצוא אולי אוניות טרופות, אוצרות יוצאי דופן, ו"סימני חיים" בעומקים של שלושה ואפילו ארבעה קילומטרים.

פרופסור צבי בן אברהם, ראש ביה"ס למדעי ים באוניברסיטת חיפה, מסביר כי "הים התיכון הוא פחות מאחוז אחד מהאוקיינוס העולמי, אבל למעשה יש בו הכול. יש פה הרים תת-ימיים ורכסים וקניונים. זה עולם ומלואו". איציק מקובסקי, גם הוא מביה"ס למדעי ים, מוסיף כי "בים יש לישראל שטח שהוא פי 3 מהמדינה עצמה", וכי "כל הזמן מגלים כאן משהו חדש".

ה"נאוטילוס" היא למעשה התממשות החלום של יורדי הים. היא מאחסנת בתוכה שתי צוללות יקרות וציוד טכנולוגי הכי משוכלל שיש כיום. הצוללות הרובוטיות מצלמות הכל ואוספות ממצאים בשטח, כאשר כל המידע מוזרם ומועבר ישירות לאנשי המחקר שיושבים באוניברסיטה ומנתחים את הכל.

תיבות אוצר עתיקות עדיין לא מצאו, אך גילוי מצבורי גז שיכולים לעשות אותם עשירים - הם לא מהססים לחפש. "מה שצריך בשביל קידוחים זה כמה מאות מיליונים", אומר בן אברהם.

 רוצים לקבל עדכונים נוספים בנושא? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק