עובדי בית החולים "ביקור חולים" בירושלים מחריפים את העיצומים ומחצות אינם מקבלים עוד יולדות. היולדות שכבר מאושפזות בבית החולים יטופלו כרגיל. ב"ביקור חולים" נערכים גם להעביר את הפגים ואת החולים הסיעודיים למוסדות חלופיים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בית החולים עובד במתכונת שבת כבר 11 ימים, וחדר המיון אינו מקבל חולים מיום שלישי שעבר. העובדים מוחים על שלא קיבלו את משכורת החודש שעבר ומשכורת חלקית בחודש ספטמבר, ועל שלא הועברו הכספים לקרנות הפנסיה והגמל.

"אנו בשגרת אי עבודה. אנחנו לא מקבלים חולים חדשים בעקבות עיצומי ההסתדרות ואנחנו מטפלים רק במאושפזים בתוך בית החולים. יש הכנסות רבות לבית החולים אבל ההנהלה בחרה להעביר את הכספים האלה לצרכים אחרים", סיפר לחדשות 2 באינטרנט ד"ר רפאל פולק, המנהל הרפואי בבית החולים. "העובדים שאין להם פרנסה ממקור אחר בבעיה קשה מאוד, יש עובדים עם משכנתאות שלא יכולים לשלם, יש לנו לא מעט עובדים שהם הורים חד הוריים והם לא יכולים לעמוד בעומס הזה".

"קשה לקום וללכת, העובדים כמו משפחה"

הוא הדגיש כי החולים בתוך המוסד לא נפגעים כתוצאה מהעיצומים ומקבלים טיפול מלא. "יש פה משבר מתמשך כבר שנים ארוכות שלא זוכה לטיפול הכי אינטנסיבי שאפשר, אנו מובילים מהלך של חיבור בית החולים עם בית חולים אחר בעיר אבל אם לא יהיה פתרון לבעיית משכורות העובדים לא נגיע לסיום המרוץ הזה וזה חבל", הדגיש ד"ר פולק.

היום ידון בית הדין לעבודה בבקשת ההנהלה להוציא צו מניעה לעובדים. ממשרד הבריאות נמסר כי מערכת קבלת ההחלטות בבית החולים, מהדירקטוריון ועד המינהל הרפואי, לוקה בחוסר סבירות.

"אמא שלי עובדת בבית החולים כבר יותר מ-40 שנה והיא הולכת לעבודה כל יום למרות שהיא לא יודעת מה קורה עם המשכורת שלה", סיפרה לחדשות 2 באינטרנט תמר כהן, בתה של שולה אוקנין בת ה-60 שעובדת כאחות במחלקת תינוקות ובמרפאות הלב בבית החולים. "כשהייתה עמותה שניהלה את בית החולים לקחו לעובדים את החסכונות ואין להם הפרשות כמו כל מקום עבודה מסודר אחר, אין להם גם זכויות פנסיה". לדבריה, אנשים לא יודעים איך ייסגרו את החודש: "העובדים מכירים זה את זה כמו משפחה ולכן יש קושי לקום וללכת".