שבועיים אחרי שהסכימו המתמחים והאוצר לשוב לשולחן המשא ומתן, מביעים היום הרופאים תרעומת על כך שלא הושגה התקדמות בעניינם. מאות רופאים מתמחים מימשו את איומיהם לא הגיעו היום לבתי החולים. המתמחים טוענים כי עבר זמן רב מדי - ולא הושגו תוצאות.

רונן בר יוסף, רופא ילדים בבית החולים רמב"ם בחיפה, לא הגיע הבוקר לעבודה. "זו החלטה אישית של כל אחד ואחד מאיתנו, שהרגיש שתנאי העבודה והיכולת לשרת את החולים במצב הזה לא מתאפשרת בהתאם לרצוני ולשירות שאני רוצה לתת לאנשים שעובדים מולי. 4 חודשים ניסינו למשוך ולמשוך, כדי לעשות את המהלכים החוקיים והמשפטיים שעומדים בפנינו".

"אני אישית בחרתי להישאר בבית", הוסיף בר יוסף. "רבים חשים ומרגישים כמוני. אני חושב שאם תהיה הרמת ידיים של מאות רופאים שבעצם נלחמים את מלחמת הרפואה הציבורית, זה יהיה עצוב מאוד למדינה. אני מקווה שגורמי הממשלה יתעשתו ויעזרו למדינה לסיים את הסאגה העצובה הזו. לצערי הרב אחרים ייאלצו לדאוג לרפואה הציבורית ואני מקווה שיעשו זאת בצורה מוצלחת".

דגנית קניג מדוברות בית החולים רמב"ם בחיפה אישרה כי כ-80 רופאים מתמחים לא הגיעו הבוקר לעבודה. ראש ועד הרופאים, פרופסור יהודה אולמן סיפר לחדשות 2 באינטרנט כי "מדובר בצעד של אנשים נואשים, אני מבין אותם, דחקו אותם לפינה. הם לא הודיעו לבית החולים מראש, הם תיאמו בינם לבין עצמם. הכיוון הוא שעד שלא יהיה תיקון להסכם, הרופאים האלה יחפשו עבודות אחרות".

השופט מלצר איפשר התפטרות אישית

שופט בית המשפט העליון חנן מלצר החליט אתמול להעביר את עתירת המתמחים לדיון בפני הרכב, ובכך דחה את ההחלטה על צווי מניעה למתמחים. השופט מלצר נזף בצדדים אתמול והביע כעס על כך שבמהלך השבועיים האחרונים, נפגשו המתמחים ונציגי האוצר רק שלוש פעמים. המתמחים טוענים כי במהלך הפגישות, חזר בו האוצר מחלק מההצעות שהוצעו בתחילה.

"חיכינו מספיק", אמר אחד הרופאים לעיתון "ידיעות אחרונות", אנחנו באמת רוצים להתפטר ושום דבר לא יעצור אותנו". מתמחה נוסף אמר לעיתון "מעריב" כי: "יש תסכול רציני בקרב המתמחים. ההערכה שלי היא שלפחות 200 מתמחים לא יתייצבו לעבודה".

"אם יוציאו צווי מניעה, נתייצב בתחנת המשטרה, שיעצרו אותנו על הפרת חוק", אמר אחד המתמחים הבוקר לעיתון "מעריב".

במשרד הבריאות מאיימים

במשרד הבריאות קיבלו את בשורת ההיעדרות מבתי החולים בזעם. "המשרד עוקב אחר כוונת הרופאים המתמחים להעדר היום מבתי החולים", נמסר. "הבוקר יועברו הנחיות למנהלי בתי החולים, במטרה להבהיר באופן חד משמעי לכל רופא שבוחר לא להגיע למקום עבודתו ללא תאום עם הממונה עליו, שמדובר בעבירת משמעת, ובצל הדיונים בבית המשפט ופסיקת בית הדין הארצי, ביזיון בית הדין".

"לרופאים מתמחים או מומחים ישנה אחריות למול המטופלים", אמרו במשרד הבריאות. "מי שייכשל באחריות זו - יינקטו נגדו הליכים כמתבקש. המגעים עם האוצר, גם במידה והם מתמשכים, ההידברות היא הפיתרון היחיד למחלוקות הקיימות".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק