המקרה של דור פרץ בן ה-15, שמת היום משאיפת אדי דבק בפנימייה בקריית טבעון, העלה תהיות על מקומם של אנשי החינוך בפנימייה שבה למד בקריית טבעון. "ממדי התופעה מגיעים לכ-80 אלף נערים בגילאי 12-18 שצורכים חומרים מסוכנים, שמהווים כ-15% מבני הנוער", סיפר יאיר גלר, מנכ"ל הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול בראיון לתכנית שש. "אותם חומרים הם לכאורה קלים. הם נגישים ומותרים על פי החוק ואין שום בעיה להשיג אותם".

"במדינת ישראל איננו מכירים מקרים נוספים של מוות ישיר מצריכת חומרים מסוכנים, אך בעולם המערבי מדווח על עשרות מקרים של בני נוער ששואפים חומרים מסוכנים כמו טיפקס, דבק המגע שבו השתמש הנער", הסביר גלר. "מדובר בחומרים מסוכנים שחודרים למערכת הדם וגורמים במקרי הקיצון לדום לב, כפי שקרה בטרגדיה הבוקר".

"רוב הילדים משתמשים בשקית ניילון כדי להעצים את האפקט ההרסני של שאיפת האדים הרעילים. הגזים האלה חודרים למערכות ויכולים לפגוע בלב, במוח או בכבד. במקרי הקיצון כאמור הם מובילים למוות", ציין גלר. "המסר להורים, למדריכים ולמורים הוא להיות ערניים ולראות את השינויים בהתנהגות של בני הנוער, כדי לצמצמם את הנזקים. חשוב להזהיר את הצעירים שמדובר בסכנת מוות כדי למנוע מקרים טרגיים כמו זה שקרה היום".

לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות 

רוצים לקבל עוד עדכונים חמים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק