לא רק ביבשה מתקיימים מבצעי אכלוס: למעלה מחצי מיליון דגי אמנון מצאו היום בית חדש בכנרת. משרד החקלאות נלחם בהתמעטות הדגה והחל באכלוס של כ-600,000 מהם בימה. מבצע האכלוס השנתי של הכנרת נועד לשפר את איכות המים וגם להעשיר את הדגה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הדגיגים, שגדלו בתחנת המחקר של המשרד, יועברו לכנרת לצורך איזון אוכלוסיית האצות באגם והעשרת הדגים בו. במשרד החקלאות מסבירים כי מדובר באמנון הגליל המקומי של הכנרת, המוכר גם בשם אמנון לבן, ונחשב לדג מאכל אהוב על הישראלים. "לאמנונים גם תפקיד של שמירת מאזן האצות בכנרת - דגי האמנון משמשים כמסנן ביולוגי לאצות האגם", מסרו ממשרד החקלאות.

אכלוס האגם מתבצע מדי שנה על ידי אגף הדיג במשרד החקלאות על פי החלטתה המקצועית של ועדת אכלוס הכנרת, המשותפת למשרד החקלאות, רשות המים, מעבדת חקר ימים ואגמים וארגון דייגי טבריה. מדיניות האכלוס נקבעת על סמך מצב האגם וסיכום האכלוס בשנה הקודמת. "במהלך הקיץ מאוכלסים דגיגי כסיף ואמנון. דגיגי הכסיף מגודלים למטרה זו בתחנת המחקר בדור של אגף הדיג במשרד החקלאות, ודגיגי האמנון מגודלים בתחנת המחקר גינוסר של אגף הדיג במשרד החקלאות" נמסר בהודעת המשרד.

דגי האמנון מסייעים בשמירה על הכנרת

הדגים מסייעים בשמירת איכות המים (צילום: ניר פרוימן- משרד החקלאות)
הדגים מסייעים בשמירת איכות המים | צילום: ניר פרוימן- משרד החקלאות
דגיגי האמנון נלחמים גם ברעלנים, שעשויים להתפתח ממספר סוגי אצות בכנרת. הרעלנים עלולים לפגוע באיזון הביולוגי באגם ובאיכות מי השתייה, ולכן אכלוס דגי האמנון מסייע בשמירות איכות מי האגם. הדגיגים, שניזונים מהאצות, גודלו בתחנת המחקר של אגף הדיג בגינוסר במשך ארבעה חודשים, והשבוע יועברו ל"בריכות השחרור" ומהן ישירות אל אגם הכנרת.

במקביל לאכלוס האמנונים, בימים אלה מתבצע אכלוס דגיגי הכסיף - 300,000 דגיגים במשקל 10 גרם, וכאמור, דגיגי אמנון גליל - מיליון דגיגים במשקל 12 גרם: 600,000 מהם השבוע ו- 400,000 נוספים לאחר החגים.