צה"ל שומר על ביטחוננו, אבל פחות על איכות החיים שלנו: עשרות בסיסים מזהמים בביוב ובדלק את מי התהום שאנחנו שותים, ואף אחד לא עושה כלום.

השבוע חגגו בצה"ל את שבוע איכות הסביבה. החיילים עברו הדרכות וניקו את הארץ. יש כאלה בצה"ל שמקפידים לעשות זאת לא רק אחד בשנה – יש חיילים שממחזרים עיתונים ויש בסיסים שבהם ממחזרים את שמן הטיגון.

אבל לא פחות מ-150 בסיסי צה"ל פוגעים בסביבה שלנו בלי כל רגישות. בסיסים אלה לא מחוברים למערכת הביוב, והשפכים שלהם מחלחלים למי התהום.

מתדלקים את השדה

בבסיס ג'וליס בדרום, למשל, כל השפכים והשמנים מוזרמים החוצה. "זה פשוט זוועה מה שקורה פה", אומר יוסי בר, סגן מנהל המשטרה הירוקה של משרד להגנת הסביבה.

כמה קילומטרים משם ממוקם בסיס חצור של חיל האוויר. בשנת 1983 הרגישו תושבי האזור טעם של דלק במי השתייה, והבאר המזוהמת ליד הבסיס נסגרה. הדלקים מהבסיס מוזרמים לשדה פתוח – ומשם מגיעים במהרה למי התהום. באר נוספת באזור נסגרה שנים אחר כך, ובאר שלישית בדרך לסגירה. אבל צה"ל לא עושה דבר.

מדובר צה"ל נמסר בתגובה כי 40% מהתשתיות של צה"ל מבוססות על תשתיות מתקופת המנדט הבריטי. יחד עם המשרד להגנת הסביבה נעשתה תוכנית לחיבור בסיסים לביוב בעלות של מיליונים, תכנית שכבר מיושמת בהתאם לסדר עדיפויות שנקבע על ידי המשרד להגנת הסביבה. על כן לא מבינים בצה"ל על מה המשרד מלין. לגבי בסיס חצור – שם נעשה בימים אלה סקר מי תהום כדי לטפל בנושא.

תחרות סיפור השנה במייל האדום - הצביעו והשפיעו

איך מצטרפים לטוויטר של חדשות 2?