נשות הדסה יוצאות למלחמה על בית החולים: לאחר מאבק הגורמים השונים בבית החולים נגד הממשלה, התורמות המרכזיות לבית החולים ומקימותיו - יוצאות אף הן למאבק נגד השרים, ואומרות כי אם הממשלה לא תתן יד לשיקומו של בית החולים, המוסד יצטמצם משמעותית, רבות ממחלקותיו ייאלצו להיסגר ורבים יאבדו את מקום עבודתם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

עשרות מנשות הדסה, רופאים ותומכים הגיעו למאהל מול משכן הכנסת, והדגישו כי אם עוד כחודש לא יימצא פתרון, מצב בית החולים יהיה גרוע אף יותר מכפי שהיה מצבו עד לפני מספר שבועות בתקופת השביתות הרבות.

"אנו מרגישים שהממשלה צריכה להקדיש יותר תשומת לב כדי להביא לפתרון המשבר", אמרה אודרי שמרון מארגון נשות הדסה לחדשות 2 Online. "אנחנו בתכנית התייעלות, אבל ברור לכולנו שהתייעלות לבד לא תציל את בתי החולים. אלו בתי חולים ציבוריים שמקבלים את כל מי שבא לשער בית החולים, גם אם אין להם איך לשלם - וזה לפעמים יוצר בעיה של כיסוי. צריכים למצוא פיתרון שההכנסות יתאימו להוצאות".

"אנחנו פונים היום לממשלה כולה ולראש ממשלת ישראל, שיראו מה קורה לירושלים. יש לנו פה פנינה. צריך להמשיך לתת למוסד להתקיים בכבוד מהטיפול שהוא נותן למדינת ישראל".

"אני רוצה שהפוליטיקאים יבינו שהדסה הוא בית חולים שמשרת את העם ומפיץ את שם ישראל בעולם בצורה חיובית", הדגישה מרסי נתן, נשיאת ארגון נשות הדסה העולמי. "הממשלה חייבת לתמוך במוסד הזה. האם ישראל רוצה לזרוק יותר ממאה שנים ומיליארדי דולרים שהדסה הביאה לישראל?". נתן אף ציינה את הציוד המתקדם, המחקר המוביל והטיפול בחולים מרחבי העולם.

"המצב לא משתפר, ולמעשה כמו ברפואה - אם לא הולכים קדימה, אז הולכים אחורה", הוסיפה פרופ' תמר פרץ, מנהלת המכון האונקולוגי בבית החולים הדסה. "המצב מחמיר כל עוד לא מגיעים להסדר".