רק לפני פחות מ-24 שעות נפגעו איי סמואה באוקיינוס השקט מרעידת אדמה חזקה במיוחד שגרמה למותם של מאות ולרבים אחרים לאבד את ביתם. היום התרחשה רעידת אדמה עוצמתית באינדונזיה, ושם מדווחים על למעלה מ-100 הרוגים ועל אלפי לכודים תחת ההריסות. אלא שמה שמפחיד באמת הוא העובדה שסכנה מרעידת אדמה חזקה שכזאת - מוחשית מאד גם בישראל.

על פי נתונים שנאספו במגן דוד אדום, בישראל נרשמת רעידת אדמה חזקה כל 80 שנה לערך ובשנת 1927 התרחשה רעידת אדמה בצפון שגרמה למותם של כ-300 איש ולכ-1000 פצועים. מתי רעידת האדמה הבאה תתרחש? תעשו אתם את החשבון.

במד"א לא לוקחים סיכונים, ובחודשים האחרונים מעבירים לקהל הרחב קורס להתמודדות לקראת ותוך כדי רעידת אדמה. הקורס אמור להעניק לאזרח הפשוט כלים לעזור לעצמו בשעת אסון. אוהד שקד, ראש תחום מוכנות במד"א לרעידות אדמה, מסביר: "לא כל פצוע צריך לשלוח לקופת חולים או לבית חולים בעת אירוע של רעידת אדמה". שקד מסביר בכנות עד כמה יהיה קשה אפילו לגוף כמו מד"א להתמודד עם אפשרות של פגיעה באלפי אנשים בו זמנית, ולכן הם מנסים להכין את האנשים למקרה של נפגעים מרעידת אדמה.

איך נתכונן לרעידת האדמה?

במהלך הקורס עוברים החניכים הדרכות בעזרת סרטונים, מצגות ואפילו לימודי חבישה בסיסית במקרים של פגיעה וחוסר יכולת הגעה של כוחות הצלה בזמן. הילה פינטו, חניכה בקורס, מספרת כיי "אחד הדברים שאני לוקחת מהקורס זה המוכנות שלפני".

מבין העצות המרכזיות שמעלים בקורס מדגישים במד"א את הנקודות הבאות: יש להכין מלאי מזון ושתייה בסיסי, יש לאגור תרופות כלליות או ספציפיות לבני המשפחה (משאפים או תרופות מרשם). עוד ממליצים במד"א לצלם מסמכים חשובים כגון תעודות זהות, פנקס חיסונים, אפילו תמונות של בני משפחה. אחת החניכות בקורס מסכמת: "בורות יכולה להביא לאסון, שלא נבכה אחר כך שאנחנו משלמים מחיר יקר".

הקורס של מד"א מתנהל בימים אלה במוקדים ברחבי הארץ. לבירורים ולבדיקת הקורס הקרוב אליכם, צרו קשר בטלפון 1-700-500-430.

הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק