מדוזת הקיץ הידועה מגיעה לביקור (צילום: חדשות 2)
מדוזת הקיץ הידועה מגיעה לביקור | צילום: חדשות 2

למרות שהיו אמורים להיות לנו עוד כמה שבועות של שקט, שבהם נוכל להיכנס לים מבלי לחשוש מלהיתקל במדוזות, בשבועות האחרונים כבר התקבלו דיווחים על חסרי החוליות שנצפו כמעט בכל חופי הארץ. בשלב זה עדיין מדובר בפריטים בודדים של מדוזת הקיץ הידועה, שנקראת "חוטית נודדת".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

לרוב, נחילי המדוזות הגדולים מגיעים לחופי ישראל החל מסוף חודש יוני ובמהלך חודש יולי, כאשר טמפרטורת המים מתקרבת ל-27 מעלות. כיום היא עומדת על 24 מעלות בלבד, ולכן המזודות שכבר הגיעו לביקור הן מדוזות בודדות וקטנות שנסחפו לחוף. אך למרות שמדובר בפריטים בודדים, גם המדוזות הקטנות עלולות לגרום לצריבות.

כיצד יש לנהוג במקרה של צריבת מזוזות?

אם מזלכם לא שפר עליכם ובמהלך ביקורכם בים נתקלתם במזודה עוקצנית, כדאי לרענן את הזיכרון ולדעת כיצד לנהוג במצבים כאלה. ראשית כדאי לדעת שהצריבה המדוזה נגרמת מחומר הארס שנועד לשתק את הטרף של המדוזה. בדרך כלל מדובר בבעלי חיים קטנים כמו דגיגים.

חומר הארס נמצא בזרועות המדוזה, שלפעמים מתנתקות מגופה עם שבירת הגלים - לכן לעיתים קשה לזהות את המזודות בתוך מימי הים, ולהימנע מהחוויה הלא נעימה. במקרה של צריבה יש לשטוף את המקום במי ים, ולא במים מתוקים. לחלופין, אפשר להרטיב את המקום בחומץ אך להקפיד שלא לשטוף את האזור במים מתוקים שמגבירים את חומציות הארס.