ממחזרים בקבוקים אבל לא בטריות (צילום: Flash90, Shay Levy)
מיחזורית | צילום: Flash90, Shay Levy

בשנים האחרונות מחזור הפך לטרנד סוחף. אך מיהן המצטיינות שבערים ברחבי הארץ? ביום חמישי הקרוב יעניקו תאגיד המחזור אל"ה ועמותת "אדם טבע ודין" בפעם השנייה את "אות המחזורית המצטיינת" למועצות האזוריות והמקומיות שתושביהן מחזרו בקבוקי שתייה בהיקפים הגדולים ביותר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 Online 

בין המועצות המצטיינות בלטו המועצה המקומית כפר שמריהו, שממוצע המחזור לאדם בה הוא הגבוה ביותר. המועצה האזורית עמק יזרעאל בולטת במספר הבקבוקים הממוחזרים, כ-245 אלף בקבוקים, ותל מונד היא המועצה היהודית בה הגידול המשמעותי ביותר בשיעורי המחזור, גידול של 82.66 אחוזים. מקבילתה הערבית היא מועצת יפיע, שבה גידול שיעור המחזור עומד על205 אחוזים.

מנתוני האיסוף למחזור לשנת 2013 עולה כי המועצה האזורית כפר שמריהו היא השיאנית בתחום מחזור בקבוקי ליטר וחצי לנפש. בשנת 2013 מוחזרו במועצה האזורית 132 בקבוקי משקה משפחתיים לנפש במשקל 5.53 ק"ג.

אות "המחזורית המצטיינת" יינתן למועצות ערביות שהצטרפו למהפכת המחזור ובהן נרשם הגידול המשמעותי ביותר בשיעורי המחזור. בקטגוריית המועצות הערביות עם הגידול הגבוה ביותר מובילה יפיע שרושמת גידול של 205% ב-2013 ביחס לשנת 2012.

על פי הנתונים שפרסם התאגיד אל"ה, ממוצע המחזור לנפש בישראל עומד על 1.26 קילוגרם, כמות השווה ל-29 בקבוקי משקה משפחתיים שהאזרח הישראלי משליך למחזורית בשנה.