הסטודנטים לרפואה מצטרפים היום למחאת ומשביתים את הלימודים בארבעת בתי הספר לרפואה ברחבי הארץ, כאקט של הזדהות עם הרופאים המתמחים. היום בערב יצטרפו מאות סטודנטים להפגנת המתמחים בתל אביב, נגד הסכם ההעסקה שחתמה ההסתדרות הרפואית עם האוצר.

בהפגנה צפויים המתמחים להכריז שבתנאים שמוצעים להם, הם לא מתכוונים לעבוד בעתיד כרופאים בבתי החולים הציבוריים בישראל. נציגי המתמחים סירבו להתייצב אתמול להמשך הדיונים עם נציגי האוצר, בטענה שאין בכך טעם מבחינתם. מחר צפוי להתקיים דיון בבג"ץ בעתירה שהגישו המתמחים נגד החלטת בית הדין הארצי לעבודה שאוסרת עליהם לממש את התפטרותם.

ליצמן: רוצה לדבר רק שובו לעבודה

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, ומנכ"ל משרדו, ד"ר רוני גמזו, כינסו לפני כשבועיים מסיבת עיתונאים בחדר המצב המיוחד שהוקם בעקבות המשבר החמור במערכת הרפואית ומאבק המתמחים. בתחילת דבריו, דחה ליצמן את הטענות כאילו השתהה בטיפול בסוגיה.

"ראיתי את הבעיה לפני והערתי על זה. לא כולם הסכימו תחילה שאני אתערב, אבל היום פונים אליי. לא הפסקתי לרגע אחד לטפל בבעיה", הוא אמר - והבהיר: "לא תהיה פתיחה של ההסכם. הדגש הוא על מצבם של המתמחים הצעירים. אני מוכן להביא יותר כסף, מה שלדעתי יביא לפתרון".

ליצמן עצמו העניק גיבוי למתמחים בחלק מהדרישות שהציגו ואמר: "אני חושב שזה נכון בהחלט, באופן חד משמעי, שרופא שבא לפריפריה ועובד כל הזמן בבית החולים צריך לקבל שכר גבוה. אני נגד כל אלה שתוקפים אותם. זה הפירוש של 'פול טיים', הנה, בן אדם מקבל שכר גבוה כדי שיישאר בבית החולים (הציבורי) ולא יילך לפרטי. לכן זה חלק מהתכנית".

סגן שר הבריאות פנה להנהגת המתמחים ואמר כי הוא "מוכן לדבר, רק שובו לעבודה". עם זאת, הוא שב ואיים כי אם קריאתו לא תענה - יפעל לגייס סטודנטים שלמדו רפואה בחו"ל כדי שאלה ימלאו את מקומם של המתמחים.

ליצמן הדגיש כי בעיניו, "הדאגה לפריפריה היא הצדק החברתי". באותו הנושא, הוסיף מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר גמזו, כי "בתל אביב ובפריפריה יש מערכת אחת. אל תעודדו פיצול. לאורך זמן לא נוכל להמשיך בלי המתמחים".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק