בין שדות חרושים ויבשים, מצאה להקת פרפרים מסוג לבנין הצנון שטח ירוק לאורך 150 מטרים של צמחייה בין היישוב ברקת לנתב"ג. שם, הם התקבצו בסוף השבוע באלפיהם, ודילגו בזריזות מפרח לפרח.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

דובי בנימיני, יו"ר אגודת חובבי הפרפרים בישראל, חוקר את החרק המכונף למעלה מ-60 שנה. "נסעתי במסלול היומי שלי ולפתע ראיתי עננה לבנה", סיפר. "הבנתי שמדובר בפרפרים ומיד שלחתי יד למצלמה. הלהקה הגיעה בנדידה לכאן ועצרה ליהנות מהצוף של צמחיית הארכובית ופרחיה הקטנים".

היום בשעות הצהריים אוכלוסיית הפרפרים פחתה משמעותית. לדברי בנימיני ייתכן וחלק מהפרפרים נדדו הלאה וחלקה נאכל על ידי ציפורי האזור.

התקבצות במספרים אלה מדהימה עבור שטח בר בישראל. "לא ראיתי דבר כזה 60 שנה", הוסיף בנימיני. כ-10,000 פרטים שנדדו לכאן נחתו ב'אי' של צמחייה ירוקה ואדמה לחה. אני שמח שיצא לי לראות את זה".

לבנין הצנון הינו פרפר לבן בגודל בינוני-קטן הנפוץ במרבית מדינות אירופה וצפון אמריקה. תפוצתו רחבה מאוד וכוללת גם את אסיה, צפון אפריקה ואוסטרליה. אחד המאפיינים הבולטים שלו הינו עמידותו בתנאי קור. עם זאת, לאחר המעבר מזחל לפרפר, שיא פעילותו מתרחש דווקא בעונה החמה. המין נפוץ בכל שטח הארץ ועיקר פעילותו היא בקיץ ובסתיו. נקבת הפרפר נוהגת להטיל את ביציה תחת עלים, לעיתים עלי כרוב, כרובית וברוקולי. בעקבות עמידותו ותפוצתו הוא מהווה מטרד לחקלאות.