לפני שכל הורה מאכיל את התינוק שלו בתחליף מזון לתינוקות, הוא מן הסתם משתדל לפעול בדקדוק על פי הוראות היצרן. אבל האם אתם יודעים מה עבר מזון התינוקות בדרך הארוכה עד שהגיע אליכם ביתה?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

השבוע הוגשה תביעה ייצוגית נגד "נאופרם ו"פרומדיקו", המשווקים הבלעדיים של סימילאק בישראל, לאחר שהתברר כי סוכנים שלהם מובילים פחיות של תחליפי המזון במכוניותיהם, באמצעים מסוכנים ולא בטיחותיים, ובניגוד להנחיות ולנהלים.

לתביעה, שהוגשה על ידי עורכי הדין מורן בן יצחק ויואב בלומוביץ, צורפו הקלטות בהן נשמעים הסוכנים מספרין כיצד הם מאחסנים ומעבירים את פחיות תרכיבי המזון.

שיחה שני סוכני מכירות של נאופארם/פרומדיקו:

סוכן 1: "גם אתם הייתם עושים העברות סימילאקים בין חנויות עם המכוניות?".
סוכן 2: "בטח כל הזמן זה בטח, זה היה העבודה שלי- לעשות העברות".

שיחה בין סוכן, לאחראי רשתות שיווק אזורי ב"נאופרם":

סוכן: "תגיד כמה קרטונים נכנס לכם ככה שאתם עושים העברות של סימיליאק?".
אחראי רשתות שיווק אזורי: "עם הבגאז' הכנסתי 20".
סוכן: "מהמחסן של פרומדיקו?".
אחראי רשתות שיווק אזורי: "כן העמסתי 20, 20 ומשהו קרטונים בהתחלה. הוא אמר לי שם לא יכנס אבל בסוף נכנס הכל".

הסוכנים מעבירים פורמולות בחום (צילום: חדשות 2)
הסוכנים מעבירים פורמולות בחום | צילום: חדשות 2

באתר חברת "פרומדיקו" נכתב כי הם פועלים בהתאם לדרישות תקני האיכות בינלאומיים ומשרד הבריאות הישראלי - ברכבים המצוידים בתאי קירור ובקרת טמפרטורה בזמן אמת. על פי מה שמסתמן בתביעה ובהקלטות - לא בטוח כי תרכובת תינוקות המטלטלת בתוך תא המטען למרחקים עצומים, עומדת בהצהרות היבואנים והמשווקים.

בהנחיות משרד הבריאות מצוין כי אין להשתמש בקופסה של תרכובת מזון שנשארה זמן ממושך בחום. באריזה של "סימילאק" כתוב במפורש כי אי קיום הוראות ההכנה עלול לגרום לנזק חמור וכי צריך לאחסן את הקופסה תמיד בטמפרטורת החדר.

המוצרים בתא המטען (צילום: חדשות 2)
המוצרים בתא המטען | צילום: חדשות 2

דיאטנית של סימילאק: "לא להשתמש בפורמולה שהייתה בחום"

במוקד הלקוחות של "סימילאק" הדגישו דווקא כי חל איסור מוחלט להשאיר את הפחיות ברכבים. בשיחה עם דיאטנית של מוקד שירות הלקוחות נאמר כי "'סימילאק' מיוצרת על ידי 'אבוט'- זו חברת תרופות בינלאומיות - ומאוד חשוב לנו לעבוד על פי הוראות היצרן. לצורך העניין, באוטו, כמו אפקט החממה, הטמפרטורה עולה - זה לא התנאים שהיינו ממליצים והייתי ממליצה בחום בתור דיאטנית לא להשתמש בפורמולות הזאת. אנחנו לא רוצים לקחת סיכון בכל מה שקשור למזון לתינוקות".

עם השנים נקשרו במוצרי תרכובות התינוקות אירועים של התפרצויות חיידקים מסוכנים, שעלולים לגרום למחלות זיהומיות קשות ואפילו למוות. ארגוני הבריאות בארץ ובעולם מדגישים כי יש חשיבות קריטית באחסון נכון והקפדה על ההנחיות כהגנה מסכנות כאלו.

מחברת "פרומדיקו" נמסר בתגובה: "פנייתכם עוסקת במקרים נקודתיים בהם נענינו לבקשת קמעונאים לסייע בשינוע של קרטונים בודדים של סימילאק, שנרכשו על ידם מסניף אחד של הרשת למשנהו, במטרה לווסת עודפי מלאי. הקרטונים המדוברים הועברו ברכבים ממוזגים. פעילות זו נהוגה בענף. אנחנו בוחנים בימים אלו את הנהלים הקיימים בקשר למקרי קצה אלה ובמידת הצורך לא נהסס לאמץ שינויים נדרשים".

מחברת "אבוט", יצרנית סימליאק, נמסר כי "זה עתה נודעו לנו פרטי המקרה. אבוט פועלת על פי הסטנדרטים הגבוהים ביותר, ובהתאם מחייבת את ספקיה ומפיציה לנהוג כך".