ברנדי עם תכולה של פי 365 מהמותר (צילום: משרד הכלכלה והתעשייה)
ברנדי עם תכולה של פי 365 מהמותר | צילום: משרד הכלכלה והתעשייה

בביקורת שנערכה בחנויות ופיצוציות נמצאו משקאות עם כמויות אתנול חריגות הרבה מעל המותר בחוק. הביקורת נערכה על ידי הממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה ובהודעה שפורסמה היום (שני) הוא מתריע כי: "משקאות אלו רעילים ומסכנים את בריאות הצורכים עד כדי סכנת מוות".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

על מנת להימנע מקנייה וצריכת משקאות אלו פרסם המשרד תזכורת לכך שניתן לזהות משקאות חשודים אם אין עליהם שתי מדבקות - בחזית ובגב האריזה, אשר מעידים כי איכות המשקה תקינה. התווית בחזית האריזה חייבת להיות מסומנת בשם המשקה בעברית, בתכולה של המשקה ביחידות נפח (מ"ל או ליטר) ובחוזק המשקה באחוזי נפח.

ספירט עם פי 340 מהערך המותר (צילום: משרד הכלכלה והתעשייה)
ספירט עם פי 340 מהערך המותר | צילום: משרד הכלכלה והתעשייה

התווית בגב אריזתו של המשקה חייבת לכלול את הפרטים הבאים: מידע מלא על היצרן או היבואן של המשקה בעברית, תאריך היצור או מנת היצור של המשקה הכוהלי או תאריך שימוש אחרון של המשקה, ערך קלורי וכן מידע הנוסף הקבוע בתקן. במשרד הוסיפו כי גם מחיר נמוך בצורה חריגה של המשקה עלול להוות אינדיקציה לכך שהוא אינו תקין.

הממונה התריע בפני העוסקים בייצור, שיווק, הפצה ומכירה של משקאות אלו שהם מסכנים את הציבור ועוברים על החוק. "נגביר פעילות המפקחים ולא נהסס לנקוט ביד קשה נגד יצרנים ומפיצים שמסכנים את בריאות הציבור", אמר יעקב וכטל הממונה על התקינה. "נמשיך לפקח על שוק האלכוהול על מנת לאתר ולעצור את ייצורם ומכירתם של משקאות מסכנים לציבור", הוסיף והדגיש כי המוכרים חייבים להחזיק בבית העסק מסמכים שמעידים על מקור הספקת הסחורה ולהמנע מקליטת סחורה לא מזוהה.