רכב שדוהר בכביש כשחפצים חדים, שנקשרו מאחוריו, נופלים ממנו לנתיבי הנסיעה ומשאית ששלושה רכבים קשורים מאחוריה ברשלנות מסוכנת: נוסעים מודאגים תיעדו בחודשים האחרונים תמונות וסרטונים המציגים את הסכנה שבהעברת מטענים בכביש ממקום למקום בצורה שעלולה לסכן את חייהם של הנוסעים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו   

נתונים מדאיגים שאספה עמותת "אור ירוק" מצביעים על תופעה שהולכת ומתפשטת ברחבי הארץ, דבר שדורש התערבות של מקבלי ההחלטות. על פי הנתונים, כאלף מטענים נשמטים מדי שנה על ידי כלי רכב שמובילים אותם. מסדרת תצפיות שנערכה באמצעות חברת "אמן" עולה כי לא פחות מ-20% מכלי הרכב שמובילים מטענים עושים זאת בצורה מסוכנת ולא תקינה.

מעמיסים ארון בצורה מסוכנת
מעמיסים ארון בצורה מסוכנת | צילום:

בסך הכל נבדקו כ-700 כלי רכב שהובילו מטענים ו-144 מהם הוגדרו כבלתי תקינים. כלומר, כל כלי רכב חמישי שמוביל מטענים עושה זאת בצורה כזו שמסכנת את הנהג ואת שאר משתמשי הדרך האחרים.

"נהגים רבים מעמיסים על כלי הרכב שלהם מטען חורג בצורה מסוכנת וזה הפך לנורמה של ממש, כזאת שלא פעם גבתה את חייהם של משתמשי הדרך", אומר ארז קיטה, מנכ"ל עמותת אור ירוק. "מדובר בפצצות מתקתקות על הכביש כשכל רגע המטען יכול ליפול ולפגוע בהולכי הרגל, רוכבי הדו גלגלי ובמכוניות שנוסעות במהירויות של 90 קמ"ש ויותר".

רכבים קשורים למשאית באופן רשלני
רכבים קשורים למשאית באופן רשלני | צילום:

לדבריו, הפתרון לכך הוא "אכיפה חסרת פשרות באמצעות תוספות של 300 ניידות ומאות שוטרים אשר יגבירו את הנוכחות המשטרתית בכבישים וירתיעו נהגים מלסכן את החיים של כולנו".

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il