אילוסטרציה (צילום: חיים ריבלין)
אילוסטרציה | צילום: חיים ריבלין

מבקר המדינה יפתח בבדיקת הביטוחים הסיעודיים, כך נודע היום (שלישי) בוועדה לביקורת המדינה. המבקר הודיע כי יגבש חוות דעת מיוחדת על התנהלות המדינה בכל הנוגע לביטוחים הקולקטיביים, לאחר שהתגלה כי סעיפים דרקוניים בפוליסות מאפשרות את ביטולן בכל עת, גם לאחר שנים ארוכות של תשלומים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בדיון בוועדה לביקורת המדינה הצהירה יו"ר הוועדה, חברת הכנסת קארין אלהרר (יש עתיד), כי "ההסתדרות והאוצר כשלו בהגנה על העובדים מפני סעיפים דרקוניים בהסכם הביטוח. כל חודש צפויים 5,000 קשישים נוספים לאבד את גמלת הסיעוד שלהם". גם חבר הכנסת איציק שמולי (המחנה הציוני) הטיח האשמות חמורות במדינה. "חברות הביטוח, בהונאה והטעייה גדולה, הפילו בפח 1.2 מיליון קשישים, והאשמה היא המדינה, שאפשרה להן במשך כ-30 שנה למכור פוליסות שכאלו".

ראש תחום ביטוח בריאות באוצר שרונה פלדמן הסבירה כי "בתחילה הביטוחים הסיעודיים נחתמו לתקופה מוגבלת, אך אגף שוק ההון זיהה כי הביקוש לביטוח הסיעודי גדל בעוד שלא ניתן להבטיח די עובדים צעירים שיממנו ויסבסדו את תשלום גמלת הסיעוד. לכן ניתנה הוראה לקופות החולים להעניק ביטוח סיעודי אחיד שלא יהיה נסמך על חברת ביטוח, אלא במודל ארוך טווח".

לדברי פלדמן, "לקח זמן עד שזיהינו את הבעיה וטיפלנו בה, בתחילה בקופות החולים ולאחר מכן בחברות הביטוח. לאור חשיבות הנושא התחלנו בהתייעצות ארגונית, וביקשנו למנוע מצב בו יחתמו הסכמים ל-10-15 שנה בטרם ניתן מענה לאוכלוסייה המבוגרת", הוסיפה, "הביטוחים הקבוצתיים במקומות עבודה ממשיכים כיוון שמטרתנו להגן על המבוטחים, ואנו פועלים במרץ כדי להגן על כולם".

לאחרונה החליטו גם שר האוצר משה כחלון ויושב ראש ההסתדרות אבי ניסנקורן לגבש פתרון בנושא, במטרה למנוע את הפקרתם של הגמלאים, והבטיחו לעשות זאת תוך שלושה חודשים.