הסיוט עלול להתממש: גשמים כבדים החלו לרדת היום (שלישי) בשעות הצהריים באזור שבו אירעה דליפת הנפט העצומה בערבה. החשש כעת במשרד להגנת הסביבה הוא שהשיטפון יצור סחף שיוביל את הזיהום לעבר מימי מפרץ אילת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אנשי המשרד פרסו ביממה האחרונה עשרות אמצעי ספיגה לאורך הערוץ, שמטרתם לעצור את הנפט לפני הכניסות לניקוז בעין עברונה. תושבים המתגוררים באזור מדווחים כי מורגש ריח עז של נפט.

מרשות הטבע והגנים נמסר כי גשם מקומי ירד בשעות האחרונות בשמורת טבע עברונה וסביבתה, באזור דליפת הנפט. "זרימות מים התחילו בשמורה, אך הם נעצרו בחסימות שהכינו פקחי הרשות מראש" כדי למנוע מהזיהום להגיע למפרץ אילת - כך הדגישו ברשות. עד כה פונו כ-2000 קוב נפט נוזלי ומאות אלפי קוב קרקע מזוהמת בנפט משמורת עברונה.

בצל הביקורת הציבורית שנשמעה בימים האחרונים כלפי המערכת הפוליטית שאינה מגיבה לאסון האקולוגי החמור, צפוי ראש הממשלה בנימין נתניהו, שעד היום החזיק בתפקיד האחראי למשרד להגנת הסביבה, להגיע לאזור על מנת להתרשם מהנזקים. ‎

כבר בסוף השבוע הנחה גיא סמט, מנהל מחוז הדרום במשרד להגנת הסביבה, את חברת קצא"א שאחראית לצינור הנפט, להגדיל את כמות הכלים העוסקים בשאיבת כתמי הנפט וסילוקם מהאזור, זאת מתוך חשש כי מזג האוויר החורפי עלול לגרום להרחבת האזורים שנפגעו.

דליפת הנפט (צילום: דוברות המשרד להגנת הסביבה)
השיטפון בכביש 90 | צילום: דוברות המשרד להגנת הסביבה

אתמול הודיעה חברת קצא"א למשרד להגנת הסביבה כי כחמישה מיליון ליטרים של נפט גולמי דלפו באזור באר אורה ושמורת עברונה כתוצאה מהפיצוץ בצינור. מדובר במספר גדול פי כמה מהמספרים שסיפקה החברה תחילה, כשאנשיה טענו כי הדליפה הכילה מיליון עד מיליון ליטרים וחצי בלבד.

אמצעי הספיגה שפוזרו
אמצעי הספיגה שפוזרו | צילום:

חברת קצא"א הוסיפה כי עד כה נשאבו כשני מיליון ליטרים של נפט מהשטח ופונו כ-15 אלף טון של קרקע מזוהמת מהאזור. "המשרד להגנת הסביבה נערך לשיטפון שעלול להתרחש עם ציוד ספיגת זיהום מתוגבר", אמרו גורמים במחוז הדרום.