החל ממחר יוגבל השיווק של הסיגריה האלקטרונית ג'ול בישראל , ולא יהיה ניתן להשיג בחנויות את הקפסולה הייחודית לסיגריה, בעלת רמת ניקוטין גבוהה של 5%. המכורים מבהירים שימשיכו לנסות ולהשיג את הקפסולות, וכך, עתיד אולי להתפתח שוק שחור סביב המוצר המזיק.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המכורים טוענים שמאז שנחשפו לסיגריה והחלו לעשן אותה, חייהם השתפרו. גדי, שהיה מכור לסיגריות ועישן קופסא וחצי ביום, ניסה להשתמש בסיגריית ג'ול - והתמכר.

עם זאת, גם הוא רואה את הצדדים החיוביים שבסיגריה. "המוכר בחנות הציע לי את הג'ול אמר שזה מוצר חדש להיט גדול בארצות הברית", אמר. "ההרגשה דומה, הסיפוק מיידי כמו סיגריה, אבל אחרי כבר יומיים שמתי לב שפתאום אשתי לא מתלוננת והמשרד מריח רגיל".

כמו גדי - מיליונים בעולם התמכרו. העיצוב המושך ורמת הניקוטין הגבוהה גרמו בעיקר להתמכרות של בני נוער. זאת, מאחר שרמת הניקוטין הגבוהה שוות ערך לחפיסת סיגריות שלמה.

לכן המכשיר נאסר לשימוש באיחוד האירופי, בשעה שבארצות הברית זינקו אחוזי המכירות של ג'ול ב-800% בשנה האחרונה. כך גם הודיע שר הבריאות, לתדהמת המכורים - שיגביל את שיווק הסיגריה בישראל.

במשרד הבריאות מבינים שחוץ מכך שהלקוחות המכורים כבר התנפלו על המלאי הקיים בחנויות, הם גם ימצאו את הדרכים להביא את המחסניות מחוץ לארץ ולייסד שוק שחור של ג'ול.

בחברת ג'ול ניסו למנוע בכל דרך את כניסת האיסור לתוקף, וטענו כי הם המוצר שלהם מזיק פחות מסיגריות ושליצמן פועל רק כדי להגן על חברות הטבק.

למרות הטיעונים הללו, הגורמים המקצועיים במשרד הבריאות קבעו שג'ול "מהווה סכנה חמורה לבריאות הציבור".

אחרי שליצמן הוכיח שהוא יכול לפעול מהר כדי למנוע את השיווק של ג'ול, המבחן האמיתי שלו הוא האם יצליח לאכוף את האיסור בשטח, והאם יפעל באותה נוקשות כלפי מוצרי ניקוטין מזיקים וממכרים לא פחות.