זה קרה לפני כחודשיים וחצי. ברוך חש ברע, הרגיש שעוד רגע הוא הולך להתעלף, והתקשר לאשתו חגית. חגית מיהרה הביתה, מצאה את בעלה שרוע על הספה ללא הכרה לאחר שלקה בדום לב, ומיד התקשרה למד"א. המוקדנית שעל הקו הדריכה אותה וסייעה לה להציל את חייו של בעלה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בהקלטה ששוחררה על ידי מד"א נשמע חגית, מנהלת חשבונות ללא שום הכשרה רפואית, כשהיא מתחננת לסיוע מהמוקדנית שמנסה להרגיע אותה ולהדריך אותה כיצד לטפל בבעלה. "תלכי רגע אליו, תראי אם הוא נושם", נשמעת המוקדנית. "הוא לא נראה לי (נושם). בבקשה!", נשמעת חגית בבהלה.

מן הצד השני של הקו, מירב, נשארה רגועה והדריכה את חגית כיצד לטפל בברוך. "קחי את היד שלך, קחי את היד שלך, שימי את כף יד שלך אחד על השנייה, ותתחילי לעשות עיסויים (עיסויי לב), במרכז בית החזה", הסבירה. "בין קו הפטמות שלו, תתחילי לעשות עיסוי, תשימי, תשימי כף יד אחת על השנייה ותתחילי לבצע עיסויים".

במשך כארבע דקות המשיכה חגית במאמצי ההחייאה עד שהגיע האמבולנס של מד"א. מדובר בארבע דקות קריטיות: אם חגית לא הייתה מתפקדת, אספקת החמצן למוחו של ברוך הייתה נפסקת. לאחר הגעת האמבולנס נאור הפרמדיק של מד"א לקח פיקוד על ההחייאה, ופינה את ברוך לבית החולים קפלן. במשך 17 יום הוא היה מונשם ומורדם, עד שהתעורר.

חגית וברוך (צילום: חדשות 2)
חגית וברוך | צילום: חדשות 2

"אני רוצה להגיד לך - מי שהציל את החיים שלך זה לא אני, זאת אשתך, פשוט מאוד", אמרה המוקדנית מירב לברוך כשנפגשו לאחר כמה שבועות. "אמנם בסיוע שלנו, אבל זו אשתך".

"ההחייאה שבוצעה על ידי אשתו של מר ברוך, בעצם הצילה באופן מעשי את חייו", סיפר פרופסור קובי ג׳ורג׳, מנהל המערך הקרדיולוגי, המרכז הרפואי קפלן. "מאחר והיא גרמה לכך שהדופק ולחץ הדם חזר מספיק מהר, על מנת שייגרם נזק מוחי".

הסיפור של ברוך וחגית האמיצה ממחיש עד כמה חשוב להישמע להוראות של מד"א, בנוגע למתן טיפול ראשוני עד להגעת האמבולנס, שגם אם יגיע מהר - במקרים רבים זה פשוט לא יספיק. ההוראות מהמוקד - מצילות חיים.