בעקבות הפרסום בחדשות 2 Online לפיו בניגוד להחלטת ביהמ"ש הוקם חניון קרוואנים בחוף פלמחים, פונה אתר הנופש המאולתר. לאחר פרסום הכתבה רשות מקרקעי ישראל הצהירה כי תפעל נגד החניון שהוקם, אך בטרם הספיקה, חברת "אוואלון תיירות ונופש" החליטה בעצמה לפנות את הקראוונים מהחוף.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

נפתלי ארלבוים, שפעל להחזרתו של החוף לרשות הציבור, אמר לחדשות 2 Online: "הקרוואנים אמנם פונו אבל הם הותירו אחריהם נזק עצום לחוף. כדי למקם את הקרוואנים היזמים שיטחו את האדמה, עקרו צמחים והקימו סוללת עפר שעדיין מכערת את החוף הטבעי" עוד הביע ארלבוים חשש כי עם תחילת החגים הקרוואנים יחזרו וימוקמו בחוף".

רשות מקרקעי ישראל מסרה כי היא תמשיך לפעול לשמירת החוף לטובת הציבור ונקי ופנוי וכי יפעלו כנגד פולשים לשטח.

בשבוע שעבר פורסם בחדשות 2 Online כי בחוף הוצבו קרוואנים בניגוד לשימוש המיועד לקרקע - המושכרים תמורת יותר מאלף שקלים ללילה בתקופת החגים. לאחרונה הוחלט שרצועת חוף פלמחים תישאר נקייה מבנייה ויוקם בו גן לאומי, במקום כפר נופש אותו תכננו לבנות יזמי נדל"ן.

בעקבות המאבק שנוהל סביב רצועת החוף קבעה הוועדה המחוזית במחוז מרכז כי לא ייבנה בפלמחים כפר נופש, כפי שאושר בעבר, והמדינה תפצה את חברות "מעוז דניאל" ו-"אוולון" על ההפסדים שנגרמו להם בשל שינוי ייעוד הקרקע. הקרקע שייכת לרשות מקרקעי ישראל והיא זו שעליה לאכוף את השימוש בה עד אשר יכריזו על המקום כגן לאומי, אולם לעת עתה הם לא פועלים כנגד החברה שהציבה את הקרוואנים בניגוד לחוק - חברת "אוולון נופש ותיירות". חברת "אוולון" מכחישה כל קשר לחברה זו.

הקרוואנים שפונו
הקרוואנים שפונו | צילום:

"30-40 מטר מהים"

בשיחה עם חברת "אוולון נופש ותיירות", סיפר נציג המכירות לחדשות 2 Online כי לחברה יש מספר קרוואנים בחוף. "לא, זה לא בחוף המסודר – זה בין הקיבוץ לחוף המסודר", הבהיר הנציג, "יש אישורים לזה, הכל בסדר". הנציג אישר כי מדובר בשטח בו היה אמור להיבנות כפר הנופש. עבור קרוואן לזוג עם ילד קטן העלות שנדרשה הייתה "1,100 שקלים ואם, מישהו מקדים אז נותנים לו את זה באלף שקל". עוד הוסיף הנציג כי הקרוואנים ממוקמים "בערך 30-40 מטרים מהים", לדבריו.

נפתלי ארלבוים, אחד המתנגדים לפעילות המסחרית בחוף, הופתע לגלות בחוף חניון קרוואנים. "אני 50 שנה בחוף הזה, גידלתי פה שלושה ילדים – היינו חונים כאן, זה היה מקום חבל על הזמן", סיפר, "ברגע שזה נהפך לנדל"ן קשה להיכנס לכאן ועכשיו פי אלף יותר גרוע. בכלל אי אפשר לבוא – עם הנכדים אני צריך להגיע מהכביש ברגל, אי אפשר להיכנס לחנייה".

מי שפונה קודם מקבל הנחה (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
מי שפונה קודם מקבל הנחה | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

"הכל הרוס. העצים נתלשו ונחפרו, הוקמה בריקדה כדי שאי אפשר יהיה לחנות", הוסיף ארלבוים. "הייתי בטוח שניצחו ולא יוקם פה כפר נופש - והנה אנשים עושים מה שהם רוצים, לוקחים את החוק לידיים. יש פה חוף של קרוואנים להשכרה, זה עסק לכל עניין".

עדנה בר יוסף, פעילה סביבתית ממגמה ירוקה, מספרת שבחודשיים האחרונים הקרוואנים הארעיים שהיו מגיעים מעת לעת הפכו לקבועים. "היום יש שם שורה של קרוואנים קבועים, מחנה נופש לכל דבר", היא מזדעקת, "הציבו שם גנרטור, חפרו את האדמה עם בולדוזרים, שיטחו את הקרקע, עקרו צמחים. הם עושים בחוף כבשלהם - כאילו לא הייתה החלטה מעולם".

"עושים מה שהם רוצים". ארלבוים (צילום: עזרי עמרם, חדשות 2)
"עושים מה שהם רוצים". ארלבוים | צילום: עזרי עמרם, חדשות 2

"הציבור הוא הבעלים היחידים של חוף פלמחים", הבהיר עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל "אדם טבע ודין" שליוו את המאבק לשמרו. "אנו מצפים מכל גורמי האכיפה להעניש במלוא חומרת הדין כל מי שמעז לנכס לעצמו את החוף, 'אדם טבע ודין' תנקוט בכל הצעדים העומדים לרשותה על מנת להבטיח זאת".

לפניות לכתב: Azria@ch2news.co.il

הצטרפו לדף הפייסבוק של עזרי עמרם