המתמחים: "אי תשלום המענקים יפגע ברפואה" (צילום: רויטרס, חדשות)
"מתי תיפגש איתנו"? אילוסטרציה | צילום: רויטרס, חדשות

מאבק המתמחים עולה שלב - רגע לפני נקודת האל-חזור: היום (רביעי) החלו מאות מתמחים לרפואה, לסטאז'רים וגם אזרחים מודאגים "להפציץ" את שר האוצר משה כחלון וצוותו בדרישות להיפגש איתו - על מנת שלא ישאיר את דרישותיהם מחוץ לתקציב המדינה וחוק ההסדרים. עד כה כחלון ואנשי צוותו סירבו להגיב לפניות הרבות - שחלקן הגיעו לידי חדשות 2. דור העתיד של הרפואה ממשיך לדרוש מהאוצר פתרון למצוקתם קורעת הלב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

לפני כחודשיים החל מאבק המתמחים לקיצור תורנויות והוספת תקנים, ובימים האחרונים אף מחו חלק מהם ברחובות. למרות זאת, על פי ההערכות תקציב 2017-2018 (וחוק ההסדרים הנלווה) לא אמורים לכלול פתרון למצבם. לאור זאת פנו מאות לשר ולמשרדו באמצעות הטלפון והמייל - אך טרם קיבלו תגובה לדבריהם.

"משה כחלון, היית רוצה לקבל טיפול מרופא או רופאה שעובדים 26 שעות ברצף? כך היית רוצה שיטפלו ביקרים לך?", שאל אחד הסטאז'רים. "אתה יכול לפתור את האבסורד הזה בקלות עם תוספת של תקנים. מחכים לשמוע ממך - מתי תיפגש איתנו? אל תשאיר אותנו מחוץ לתקציב".

אחת ההודעות שנשלחו לשר
אחת ההודעות שנשלחו לשר | צילום:

"פגישה אחת יכולה להציל חיים"

מתמחה אחר הוסיף והזהיר: "אנחנו מתים מעייפות, זה לא הטיפול הרפואי שמגיע לעם ישראל - כבר פנינו אליך ואתה לא מתייחס. מתי תיפגש עם המתמחים?"

"אני אזרח שאתה קצת מכיר, כי אתה מהמר על החיים שלי מבלי להניד עפעף", הוסיף אדם אחר שפנה לשר. "אתה מתעלם מהרופאים המתמחים שיטפלו בי מחר או מחרתיים - פגישה אחת עם הרופאים המתמחים יכולה להציל את החיים שלי ואני לא מוכן להתפשר על זה".

גם מספר רופאים הצטרפו למאבק ושלחו הודעות לכחלון וצוותו. אחת מהן כתבה: "השר כחלון, המתמחים קורסים, מערכת הבריאות בתת-תקינה איומה. חייבים לשנות - אני חוששת מאוד לבריאות משפחתי".

הודעות מתמחים
צילום:

"נרדמתי תוך כדי בדיקה, כל אזרח צריך להיות מודאג"

מתמחה נוסף במחלקה פנימית בבית חולים, שסיים תורנות של 26 שעות, סיפר בהודעה ששלח לכחלון כי "משתיים בלילה נרדמתי כמה פעמים תוך כדי בדיקה של מטופלים וגם תוך כדי שכתבתי הוראות לאחיות. אין ספק שאיכות הטיפול שנתתי צנחה פלאים משעה אחת בלילה, ושעשיתי טעויות משמעותיות באבחון ובטיפול".

מ. ד, מתמחה בילדים בבית חולים במרכז הארץ, אמרה כי "כל אזרח במדינת ישראל צריך להיות מודאג מהרפואה שהוא מקבל בשעות הלילה בבתי החולים הציבוריים בישראל. כולנו מגיעים או נגיע לשם מתי שהוא, ויותר מפעם אחת לצערנו במהלך החיים". המתמחה הוסיפה: "לא ברורה לנו השתיקה הזאת של הדרג הפוליטי נוכח המחדל המתמשך הזה. תורנויות של 26 שעות צריכות לעבור מן העולם. וכדי שאפשר לקצר אותם צריך תקנים של רופאים".

"שר האוצר משה כחלון הוא הכתובת לזה ועכשיו הוא צריך לתת מענה. תורו להראות שאכפת לו באמת מבריאותו של הציבור הישראלי", טענה. ד. א, מתמחה במחלקה פנימית, טען כי "הציבור הבין שרופא שמטפל בחולים 26 שעות ללא שינה הוא מסוכן אבל קובעי המדיניות שותקים. כאילו לא מדובר פה בחיי אדם. הוא לא יוכל עוד להתעלם מהדרישה שלנו לפגישה ולפתרון של העוול המתמשך הזה כלפי המתמחים והציבור".

האם יימצא פתרון למשבר? "כדי לקצר תורנויות נדרשת תוספת תקנים, ותקנים שווה כסף", הדגישו במטה המאבק, "עכשיו תורו של שר האוצר להראות עד כמה חשובים לו החיים של אזרחי ישראל".

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il‏