מאות ילדים בגיל הרך החולים בסרטון לא יכולים ללכת לגן ונאלצים לשהות בבית החולים או בבית במשך כשנה בשל מצבם. "גן החלומות" בכפר אז"ר נפתח כדי לתת לילדים אלו מענה מתאים: כעת מבקש המוסד לקבל הכרה מהמדינה ותקצוב מתאים. היום (רביעי) יעלה צוות הגן במיוחד לירושלים, להשתתף בדיון בעניינם בוועדה לביקורת המדינה בכנסת - בתקווה שמהמשכן תצא בשורה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"כשאימא אמרה לי שאפשר ללכת לגן החלומות אז הלכתי - כי בבית אי אפשר לעשות כלום. בבית יש רק את האחים ואין חברים, כי הם בגנים", אמר עמרי מבורך בן ה-6 שנאבק במחלת הסרטן. החוויה שלו בגן, לעומת זאת, שונה בתכלית: "מה שאני הכי אוהב כאן זה לשחק עם החברים, להיות בחצר ובג'ימבורי".

חן סמדג'ה, אמו של אליה ששוהה בגן, הסבירה מה עובר על המשפחות שילדיהן נקלטים בגן: "כשהכנסנו את אליה לגן התפנו לנו כוחות רבים, כולל גם לשגרה ולנפש שהייתה מאוד חסרה".

"הילדים עוברים הקרנות, טיפולים כימותרפיים וניתוחים מפעם לפעם, ולכן הם נמצאים בבידוד רוב שעות היום", ציינה מנהלת "גן החלומות" בכפר אז"ר, איילת רפלין. לדבריה, בשל מצבם של הילדים "הם לא עוברים תהליכים של היכרות עם ילדים אחרים".

לכן בגן המיוחד נבנתה תשתית מתאימה עבורם, הכוללת הצללה, מיזוג אוויר וריצוף כנדרש. בגן נאלצו להתמודד גם עם מקרה פטירה של אחד הילדים שלא שרד את המאבק במחלה. "כתבנו סיפור מיוחד. צריכים להיות כאן מאוד יצירתיים", הסבירה רפלין.

הגן לא מתוקצב - והצוות מקווה להכרה ותמיכה

לצד התנאים הפיזיים המוקפדים שמותאמים לילדים, גם הפעילויות והיחס לילדים מיוחד במינו. כך למשל עבור תמר, שנמצאת בשבוע של טיפולים וסובלת מעייפות יחסית, המנוחה היא חלק משגרת היום בגן.

זהו הגן היחיד בארץ לילדים אלו והוא לא מתוקצב כמעט מהמדינה - אלא מכספי עיריית רמת גן ועמותת "גדולים מהחיים". הסיבה לכך היא שהילדים אינם מוכרים כבעלי צרכים מיוחדים הזכאים למעון יום שיקומי. בצוות מקווים לקבל הכרה ותמיכה שנחוצים להם כדי להמשיך ולהיות גן החלומות - עבור אותם ילדים שחולמים להיות בגן, כמו כולם.