ירידה בפליטות. מפרץ חיפה, ארכיון (צילום: חן לאופולד, פלאש 90, חדשות)
מפרץ חיפה, ארכיון | צילום: חן לאופולד, פלאש 90, חדשות

הוויכוח על ממדי זיהום האוויר במפרץ חיפה נמשך: הבוקר (שלישי) פרסם המשרד להגנת הסביבה דוח שמפרט את הצעדים שננקטו לשיפור המצב באזור - לאחר שנחשפה תמונת המצב העגומה בסדרת תחקירים של חיים ריבלין בחדשות 2. בין השאר ציין המשרד כי חלה ירידה בנתוני הזיהום ברבעון השני של שנת 2016: כמו כן נטען כי נקבעו דרישות מחמירות ל-25 המפעלים הגדולים במפרץ חיפה ובוצעו 341 בדיקות פתע בארובות.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"נמשכת מגמת הפחתה משמעותית וברורה בפליטת המזהמים בתעשייה", הדגיש מנכ"ל המשרד ישראל דנציגר. בתחום התעשייה נרשמה ירידה של 58%-90% בחלק מהמזהמים בהשוואה לנתוני 2009.

"זו משימה לאומית בעלת חשיבות עליונה בישראל בכלל ובפרט במפרץ חיפה. גם ברבעון זה המשכנו במלוא התנופה ביישום התכנית, תוך חתירה מתמדת לעמוד ביעדים שנקבעו", הוסיף המנכ"ל ציין כי דרושות עוד פעולות רבות בתחום.

בתי זיקוק, מפרץ חיפה (צילום: חיים ריבלין, חדשות)
"לא קונים את ההצהרות" | צילום: חיים ריבלין, חדשות

במסגרת התכנית לצמצום הזיהום, שהחלה באוגוסט 2015, מושקעים כ- 330 מיליון שקל בחמש השנים הקרובות בשיפור איכות האוויר במפרץ חיפה, בהגברת הפיקוח והאכיפה, בצמצום הסיכונים לאוכלוסיה, בניטור מזהמים, בביצוע מחקרים בריאותיים ובהנגשת המידע לציבור.

בארגון "אזרחים למען הסביבה" הגיבו בזעם לדוח: "המשרד להגנת הסביבה מצהיר שוב ושוב במהלך השנה האחרונה שעד שנת 2018 יצמצם את זיהום האוויר בחיפה ב 50% אך הצהרות המשרד אינן תואמות כלל את המתרחש בפועל במפרץ חיפה. אנחנו לא קונים את ההצהרות שלהם שאינן מגובות בנתונים".

עוד הדגישו בארגון כי "במפרץ חיפה קיים ריכוז של חומרים המסוכנים הגדול ביותר של ישראל: מיכל האמוניה, מיכל הברום, מיכל האתילן, חוות הגז והדלק - הם רק חלק מעשרות מתקנים תעשייתיים המחזיקים בכמויות גדולות מאד של חומרים מסוכנים. חשוב להקטין עד למינימום את כמות המטרות שמצויות במפרץ לפני המלחמה הבאה".